Gevolgen van te veel slapen
Wetenschappers hebben onderzocht wat de gevolgen zijn van te veel slaap. Zo zou je, als je regelmatig meer dan acht uur per dag slaapt, een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten. Die uitkomst zorgt dus voor een ander probleem.
Hoe zorg je er nu voor dat je wel voldoende slaap krijgt, maar ook weer niet teveel. Kortom, wat is het beste tijdstip om te gaan slapen en hoe lang kun je in je warme bed blijven liggen. Het klinkt dus niet belangrijk, maar dat is het wel degelijk.
Voordelen van genoeg slaap
Een goede nachtrust is volgens velen echt van levensbelang. Het geeft je leven een positieve boost en met een goede nachtrust merk je binnen een paar weken al dat je vrolijker en energieker bent. De voordelen op de langere termijn zijn met name een betere gezondheid, je bent alerter overdag, je wordt minder vaak ziek en een betere controle over je gewicht. Aanzienlijke voordelen dus.
Het beste tijdstip om te slapen
Het antwoord op bovenstaande vraag is onderzocht door George Home. Hij wilde weten wat het beste tijdstip is om naar bed te gaan. Daarvoor gebruikte hij niet zijn eigen slaappatroon, maar onderzocht dat van zo’n 1000 verschillende mensen. Daaruit kwam naar voren dat 22:37 uur het beste tijdstip is om de lichten uit te doen en in bed te gaan liggen. Is dit jouw vast tijdstip wanneer je jouw vaporizer er nog bijpakt, dan wordt het even aanpassen. Uiteraard is dit geen wet van meden en persen.
Werk je in ploegen diensten op werk je op onregelmatige tijden, dan zal dit anders zijn. Blijkbaar is het wel zo dat als je op dat tijdstip naar bed gaat, je veel energieker en meer uitgerust opstaat. Bij een ‘van 9 tot 5 baan’ is van 22:37 tot en met 06:37 (8 uur slaap) dus het perfecte balans. Het is dan ook niet heel erg als je hier wat mee schuift, maar probeer wel een vast ritme aan te houden.