Maak kennis met de nieuwe smaak: Old Amsterdam Belegen
Als jij denkt aan Old Amsterdam, dan denk je ongetwijfeld aan oude kaas op de borrelplank. Laten we vooropstellen dat we dat snappen, want zo is het merk wereldberoemd geworden. Dit doen ze met de karakteristieke receptuur: de gelaagde smaak, die zich uit in pittige, ziltige en lichtzoete smaaktonen. Maar waarom zouden ze zich dan alleen richten op de oude kazen als ze de kneepjes van het vak als geen ander kennen? Gelukkig dachten ze daar bij Old Amsterdam ook zo over.
Aangezien Belegen kaas traditioneel wat vlakker smaakt, vond Old Amsterdam het tijd om hier verandering in te brengen. De nieuwe Belegen is mild van smaak én heeft pittige en lichtzoete smaaktonen zoals we die van Old Amsterdam kennen. Hierdoor is de belegen kaas geen toevoeging aan jouw maaltijden, maar is het de basis van iedere bite. De allereerste belegen kaas mét karakter, geschikt voor ieder moment van de dag.
Check jouw smaakprofiel met de test
Het is een kaas die je eindeloos kan combineren en elk moment van de dag kan eten. Of het nou gaat om ontbijt, lunch of avondeten: Old Amsterdam Belegen is dé showsteler van ieder gerecht. Met deze smaaktest kan je checken wat jouw profiel is, om vervolgens te bepalen wat jouw ideale recept met Old Amsterdam Belegen is.
Dus ben jij een échte fijnproever op het gebied van kaas? Wil jij meer dan alleen een eenvoudig broodje kaas en kan je niet wachten om jezelf (en je gezelschap) te verwennen met ultieme smaakcombinaties voor deze nieuwe kaas? Check dan de verrukkelijke onderstaande recepten waarbij Old Amsterdam Belegen de motor is.
1. Old Amsterdam Belegen sandwich met walnootbrood, zoete aardappel en witlof
Heb jij eens zin om écht goed uit te pakken met de lunch en de inner Gordon Ramsay in je naar boven te halen? Don’t worry, we’ve got your back. Deze sandwich is er een van chef-kok niveau, en dat terwijl je hem gewoon thuis in je eigen keuken kan maken.
Als befaamde kaasliefhebber ken jij de combinatie van kaas en witlof ongetwijfeld. Het is er een die sinds jaar en dag in ieder receptenboekje staat; en dat is niet zomaar. Voor de fijnproevers die houden van een bittere smaak is dit de ultieme sandwich.
Ingrediënten
- 1 stuk Old Amsterdam Belegen om van af te schaven (of 4 voorverpakte plakken)
- 1 zoete appel gesneden in plakjes (Elstar appel is een aanrader)
- 1 struikje witlof
- 4 sneden boekweit-walnootbrood
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 handje rucola
Bereiding
- Halveer de witlof in de lengte. Snijd het bittere, harde deel uit de onderkant en snijd de blaadjes in reepjes.
- Besmeer de sneden brood met een dunne laag dijonmosterd en leg de rucola en witlof hier overheen.
- Verdeel hierop wat plakken appel en beleg vervolgens met plakken Old Amsterdam Belegen.
- Maak de sandwich vervolgens af met een snede brood.
2. Pantosti met Old Amsterdam Belegen, ham en prei
Ben jij net wakker en heb jij zin om je dag goed te beginnen? Het begint allemaal met een goddelijk ontbijt. En de klassieker der klassiekers is natuurlijk de tosti. Aan het volgende statement durven wij onze vingers wel te branden: een tosti is geen tosti zonder kaas.
Door de kaaskeuze van je tosti te laten vallen op Old Amsterdam Belegen, zal jij geen doorsnee tosti op je bord krijgen. Pittig, ziltig en lichtzoet zijn de nieuwe standaarden in jouw tosti-ochtend. Door deze tosti in de pan te maken, krijgt hij een krokantere bite dan ooit tevoren met goed gesmolten kaas. Een ochtend kan je niet beter beginnen.
Ingrediënten
- 2 sneden grof brood
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 plakken Old Amsterdam Belegen
- 2 plakken Schouderham
- klein stukje prei
Bereiding
- Leg een snee brood op een plank en besmeer deze met mayonaise en smeer het goed uit.
- Draai de snede om en beleg deze met Old Amsterdam Belegen en ham.
- Snijd de prei in dunne ringen en leg deze op de tosti’s.
- Dek de tosti af met de overige snede brood, met de mayonaisekant naar boven.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin je tosti tot hij een mooie bruine korst heeft. Draai op de andere kant en herhaal dit.
- Serveer met pittige mosterd of ketchup en je zal omver geblazen worden.
3. Old Amsterdam Belegen borrelblokjes
Borrelen is misschien wel een van onze meest favoriete momenten. Lekker met vrienden, familie of je geliefde onderuitzakken, genieten van het moment en écht leven in het nu; en dat allemaal onder genot van de lekkerste hapjes en drankjes. Alle ervaren borrelaars zullen het met ons eens zijn: Old Amsterdam kan niet ontbreken op dit ultieme relaxmomentje.
Om samen to the max te kunnen genieten, kan je ervoor zorgen dat er bij de Old Amsterdam Belegen voor ieder wat wils ligt op de borrelplank. Door gebruik te maken van de juiste culinaire dips geef jij iedere hap een geheel nieuwe smaakdimensie.
4. Panzanella met Old Amsterdam Belegen
Ook tijdens het diner kan kaas de show stelen, dat wordt met deze Panzanella maar weer bewezen. Het is een eenvoudig maar extreem culinair voorgerecht.
Ingrediënten
- 600 gr verschillende tomaten
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- ½ rode ui
- 2 rijpe perziken
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- een stuk oud brood (ongeveer 200 gr)
- 75 gr geraspte Old Amsterdam Belegen
- 2 eetlepels kapperappeltjes
- verse basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kies tomaten van verschillende kleur en grootte, snijd ze in verschillende vormen en doe ze in een kom. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Snijd de ui in halve ringen en de perziken in partjes en voeg dit toe aan de tomaten met 4 eetlepels olie en de azijn.
- Scheur het brood in grove, grote stukken en meng het met de resterende olie en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Strooi er de Old Amsterdam Belegen over en bak het in 10 minuten goudbruin.
- Schep de salade in borden, verdeel er de broodcroutons en de kapperappeltjes over en strooi er verse basilicumblaadjes over.
Old Amsterdam Belegen is vanaf nu verkrijgbaar in alle supermarkten in Nederland (met uitzondering van de Albert Heijn). Wil jij meer inspiratie opdoen en een echte kaaskoning worden? Check dan de website van Old Amsterdam. Cheers!