Hoe maak je de lekkerste ijskoffies thuis?
Als je een liefhebber bent van ijskoffies, dan kan je vast wel beamen dat deze verkoelende koffievariant te weinig wordt gemaakt in eigen huis. Het is een drank die je veelal bestelt bij koffietentjes of restaurants. Waarom zou je – als je zo gek bent op ijskoffies – deze drank nooit zelf maken? Zonde.
Speciaal daarom selecteerden wij drie recepten waarmee jij zelf de lekkerste ijskoffies thuis kan zetten. Wist je trouwens dat je niet eens een koffiezetapparaat nodig hebt om een ijskoffie te maken? Met Nescafé Frappé kan je in een handomdraai genieten van een koele koffievariant van wereldklasse. Cheers!
IJskoffie recept #1: Proteïne smoothie
Laten we direct beginnen met één van de gastronomische hoogstandjes. Deze proteïne smoothie is geen onbedachtzame ijskoffie, integendeel. Het is een zorgvuldig samengestelde smoothie die jouw smaakpapillen ongetwijfeld zal triggeren.
Door alle ingrediënten is de Proteïne Smoothie niet alleen gezond, maar ook zo voedzaam dat hij zelfs jouw normale ontbijt kan vervangen. Binnen vijf minuten heb jij een veel smaakvollere start van de dag, inclusief de koffie voor jouw energie-boost en de proteïne kick voor jouw sportdoelen.
Ingrediënten van de Proteïne Smoothie:
- 1 hele bevroren banaan
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel vanille
- 1 schep proteïnepoeder (volg de aangegeven hoeveelheid)
- 1/2 eetlepel cacao poeder
- 1 zakje Nescafé Gold Pure Black
- 125 ml amandelmelk
- 1/2 avocado
- eetlepel chiazaad
Bereidingswijze van de Proteïne Smoothie:
We begrijpen dat je kan schrikken van het aantal ingrediënten. Het lijkt nogal een klus om van al die onderdelen een heerlijke smoothie te maken. Goed nieuws voor jou: niks is minder waar. Je kan de ingrediënten simpelweg in een blender stoppen en 2 minuten het apparaat laten beuken. Let wel op: je blender dient over wat kracht te beschikken aangezien er een aantal bevroren bestanddelen verpulverd moeten worden. Hoewel de banaan, koffie en cacao voornamelijk de smaak bepalen, hebben ook de andere ingrediënten een belangrijk onderdeel in het eindresultaat. Zo zal de avocado de smoothie lekker romig en voedzaam maken.
Mix het mengsel zo lang totdat de constructie fluweelachtig oogt. Mocht je het gevoel hebben dat de smoothie nog te dik is, wees dan niet bang om wat extra amandelmelk toe te voegen. Schenk het met souplesse in een glas en genieten maar.
IJskoffie recept #2: Mangoccino
Met de Mangoccino wordt de koffie-ervaring over een andere boeg gegooid. De doordringende smaak van koffie overheerst namelijk niet bij deze drank, maar de frisse vibe van mango steelt de show in jouw mond. In tegenstelling tot het voorgaande recept is deze ijskoffie, met name door de frisheid van de vruchten en water, ideaal als tussendoortje tijdens een warme zomermiddag.
Ingrediënten van de Mangoccino:
- 300 g bevroren mango
- 2 zakjes Nescafé Frappé
- 250 ml water
- slagroom
- muntbladeren
Bereidingswijze van de Mangoccino:
Bij deze ijskoffie wordt ook gebruik gemaakt van een blender. Mix alle ingrediënten, met uitzondering van de slagroom en de muntbladeren, door elkaar. Wanneer de mix een zachte uitstraling geeft waar je spontaan van begint te watertanden, dan is het tijd om een sorbetglas tevoorschijn te toveren en te schenken. De substantie mag nog wel vrij dik zijn, dat het aanvoelt als een echte sorbet.
Verwen jezelf met een flinke laag slagroom, top hem af met een muntblad en zak onderuit in je tuinstoel. Neem een slok, geniet van de zon en relax. Wat wil je nog meer?
IJskoffie recept #3: Espresso Martini
Hoewel je de Espresso Martini eigenlijk kan zien als koffie cocktail, hoort hij toch toch zeker thuis in het rijtje met koude koffievarianten. En laten we eerlijk zijn: dit is het boegbeeld van de mannelijke dranken. De 007 onder de koffies. Hoe James Bond bekend staat om zijn liefde voor Vodka Martini met zijn beroemde quote “Shaken, not stirred”, kan jij de Espresso Martini ook ownen als een baas. Het is een drank met klasse, net zoals de man die hem drinkt.
Het grote voordeel van de Espresso Martini is dat deze enorm eenvoudig te maken is. Je verwent jezelf en je vrienden met een smaakvol hoogstandje, zonder heel je keuken overhoop te halen. De perfecte afsluiter van een diner met je maten.
Ingrediënten van de Espresso Martini:
- 25 ml wodka
- 25 ml Kahlua likeur
- 5 ml suikersiroop
- 2 zakjes Nescafé espresso
- IJsblokjes
- 3 koffiebonen
Bereidingswijze van de Espresso Martini:
Ook deze cocktail is een kwestie van ‘gooi alles maar bij elkaar’. In dit geval gaat het alleen niet met het grove geweld van een blender, maar om de kracht van je eigen spierballen. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een cocktailshaker en shake it baby.
Mocht je toevallig wat ervaring hebben als bartender, tover dan wat trucjes tevoorschijn voor je maten om hen omver te blazen. Schenk de Espresso Martini vervolgens in een stijlvol Martini glas. Tot slot, garneer de Espresso Martini met 3 koffiebonen en zeg “The name’s Bond, James Bond”.
Met deze drie ijskoffies heb je voor ieder moment van de dag een heerlijke koffievariant. Haal de barista in je naar boven en ga thuis aan de slag met deze ijskoffie recepten.