Luier verschonen voor beginners: tips & tricks
Er gaan aardig wat luiers doorheen voordat je kind zindelijk wordt. Dus moet jij er ook aan geloven. Want maandag is jouw dag en dinsdag die van je vrouw, en ga zo maar door. Het blijft een heikel punt wie het wanneer gaat doen. Omdat luiers verschonen een behoorlijk rot taak is, is het verstandig om de tips & tricks onder de knie te krijgen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de vijf tips & tricks. Een luier verschonen vergt namelijk wat vaardigheden.
1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Wanneer het tijd is om de luier te gaan verschonen, dan wil jij niet voor een onverwachte verrassing komen te staan. Zorg dan ook dat alles ten alle tijden bij de hand ligt. Van de billendoekjes tot een vuilniszak om de vieze luier weg te gooien. Daarnaast is het handig om al een schone luier onder je kind te leggen. Wanneer jij de vieze poepluier wegtrekt, ligt er al een schone klaar. Let dan wel op dat die niet vies wordt voordat je de luier om je kind doet. En mocht je twijfelen of je de luier goed dicht gemaakt hebt, dubbelcheck altijd even de antilek-randjes.
2. De billendoekjes
Ben je net je kind aan het verschonen, straalt het ineens volop in je gezicht. Hoe vaak heb je deze wel niet in een grappige video voorbij zien komen. Daarom is het handig, zeker bij jongens, een billendoekje of nat washandje te gebruiken om het af te dekken. Zo voorkom jij dat er wat onaangename vloeistof in je gezicht of kleding komt. Mocht je dit helemaal willen voorkomen, wrijf dan met een nat doekje net onder de navel. Dit zorgt ervoor dat de baby nog plast voordat de luier uitgaat, een win-win situatie.
3. Wat te doen met de beentjes
Oei die beentjes, die kunnen de boel aardig verstoren. Bij het verschonen van de luier gaan ze namelijk alle kanten op. Wat er dan weer voor zorgt dat er rondvliegende ontlasting voorbijkomt. Iets waar helemaal niemand vrolijk van wordt. Als je ze de lucht in houdt, gaat dit niet gebeuren. Het vergt alleen wel wat oefening. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je zo nu en dan een beetje haast maakt. Wanneer je baby bewegelijk is, zorgt dit namelijk niet voor verrassingen.
4. Wasbare luiers
Iedereen heeft weleens last van diarree. Of je nou een baby of volwassene bent, het gebeurt gewoon. Wanneer de wegwerp luiers niet goed aansluiten, floept dit er zo langs. Dan is het te laat en zit de ontlasting overal. Kies daarom voor wasbare luiers, die zorgen ervoor dat alles geabsorbeerd wordt. Ideaal voor de man die niet houdt van een vieze baby.
5. Het rompertje als je beste vriend
Het is zover, de bekende explosieluier waar je ouders je voor gewaarschuwd hebben. In dat geval is het rompertje de beste vriend. Door de simpele constructie, hoef jij hem niet over het hoofdje uit te trekken. Dit bespaart je kind een poephoofd en jou heel veel schoonmaak werk. En heel eerlijk, niemand houdt ervan om poep op te ruimen.
Een luier verschonen is zo makkelijk nog niet en je kind gaat aardig wat kosten. Ben je benieuwd wat je kind ongeveer gaat kosten? Dit bericht laat je zien hoeveel je kind kost tot zijn of haar achttiende.