1. Het ondershirt

Dit shirt zal je zeker niet laten afkoelen, maar het is wel een extra laag tussen de oksels en jouw kwaliteitsoverhemd. Door een ondershirt te dragen verminder je vlekken en nare geuren in je overhemd/shirt. Is het ondershirt te warm, dan kan je ook gebruik maken van oksel pads die enkel je oksels beschermen tegen zweet. Wil je helemaal voorbereid op pad gaan? Kies dan voor een anti zweet shirt! Een anti zweet shirt geef je 100% garantie tegen zweetplekken.

2. Houd je okselharen goed bij

Teveel oksel haar laat je extra zweten, maar houdt ook langer vocht en geuren vast. Zorg dat je de oksels goed bijknipt met een maximale lengte van een kleine centimeter.

tips om zweetplekken te voorkomen 44

3. Beperk deo

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deodorant zorgt voor frissere en minder zwetende oksels. Sterker nog, oksels die vol worden gespoten met deo krijgen last van verstopte poriën waardoor je nog meer gaat zweten. Beperk de deo tot één laag.

4. Was je hemd onmiddellijk

Hoe langer een bezwete shirt heeft om te drogen, hoe meer de vlek in de stof zal trekken. Indien nodig was het shirt met een beetje wasmiddel in de wastafel om verkleuring te voorkomen.

Wat als…

Wat als er toch vlekken inkomen dan zijn er een aantal manieren om die eruit te halen. Nu zijn er in de drogisterij rekken van poedertjes en flesjes, maar met een paar aspirientjes bereik je hetzelfde. In deze link vind je de methode.