Olijfgroen is één van de vier kleuren die wij deze herfst veel zullen zien. De diepe kleur is goed te combineren met zowel zwart, als een blauwe jeans en leent zich daarom perfect als jas. Daarnaast geeft de kleur een sjieke touch aan je outfit. We kunnen stellen dat olijfgroen geen hype is, maar een kleur die de komende jaren nog veel wordt gedragen.

Flight Jacket

Het is geen verrassing dat het flight jacket zo goed werkt in olijfgroen, gezien dit jasje oorspronkelijk werd ontworpen voor piloten in de US Air Force. Het mannelijke en tijdloze silhouet maakt het flight jacket in 2015 nog steeds een goede mannenjas. Je hoeft geen piloot te zijn om deze jas te rocken. Zowel in de dagelijkse rotatie met een jeans en t-shirt, als een off-duty look met een oxford shirt, slank gesneden chino en boots, is dit een goede combinatie.

MAN MAN olijf groen hrefst flight jacket

Dunne parka

Een ander militair erfgoed is de parka, met de moderne fishtail silhouet die oorspronkelijk werd gebruikt als warmhouder van de Amerikaanse billen tijden de Koreaanse oorlog. Vandaag de dag is de parka een favoriet als het gaat als tussenseizoen jas.

56562510e6df8419b008b373b6fbbdf7

Coltrui

Niet alleen in de olijfgroene kleur is de coltrui hip, maar in alle kleuren. Mannen met groene ogen hebben veel baat bij deze verschijning in de nek. Vrouwen kijken nu eenmaal eerst naar de ogen, dan pas naar de rest. De olijfgroene coltrui is erg goed te combineren met een overjas, maar ook met een denim jack.

MAN MAN olijf groen hrefst kooltrui

Pak

Het olijfgroene pak is de herfst essential voor de zakenman die zich wilt onderscheiden tussen de grijze en donkerblauwe meuten. Olijfgroen leent zich voor geniale combinaties zoals een dandy look met een lichtblauw overhemd en oranje das, of een klassieke look met een wit overhemd en een zwarte das. Niet alleen is dit pak in de herfst te dragen, maar het hele jaar door zal dit pak een goede aanvulling zijn op je standaard collectie.

MAN MAN olijf groen hrefst suit

Blazer

Is het volledig olijfgroene pak iets te veel voor jou, dan is een blazer de juiste oplossing. De blazer vraagt om textuur, denk hierbij aan stevig wol of stevig katoen, waardoor je smart-casual look karakter krijgt. De olijfgroene blazer zal moeiteloos te combineren zijn met alles wat je al hebt, van een donkere denim tot een beige chino.

MAN MAN olijf groen hrefst blazer