1. De kans is groot dat je daarna te veel eet

Het is logisch te denken dat je na het skippen van een maaltijd de zaakjes recht moet zetten door jezelf eens goed vol te proppen. Je brein denkt dit ook, waardoor je langer een hongerig gevoel zult houden. Hierdoor is de kans groot dat je veel meer eet dan dat daadwerkelijk nodig is. Dit betekenen onnodig veel calorieën. Daarnaast is de kans ook groot dat je keuze uitkomt bij junkfood. Je eet dus niet alleen meer, je eet ook niet eens meer dan de verkeerde dingen.

overslaan maaltijden man man

2. De kans op gewichtstoename neemt toe

We gaan niet enkel meer eten doordat we maaltijden overslaan, ons lichaam gaat ook anders met voedsel om. Doordat je lichaam ‘angstig’ wordt neemt deze alle calorieën op. Door maaltijden over te slaan wordt de kans op vetopslag verhoogt en ook de kans op diabetes type 2.

3. Je wordt humeurig door het overslaan van maaltijden

We kennen allemaal het gevoel: een rommelige buik en daardoor bijzonder humeurig, prikkelig en chagrijnig. Door een maaltijd over te slaan verlaagt onze suikerspiegel. Dit resulteert in een slap, futloos gevoel, maar kan ook een stress reactie van je lichaam opwekken. Dit is de reden dat je plots zo prikkelbaar kan reageren wanneer je een maaltijd overslaat. Het is dus doodnormaal, chagrijnig worden door honger.

effecten overslaan maaltijd man man

4. Je focus daalt

Je hebt net je collega flink uitgekaft. Reden? Je had het ontbijt geskipt. Nu kijk je naar je beeldscherm en lukt het je niet om je focus te houden. Wanneer je niet eet, krijgt naast je lichaam ook je hersenen niet de voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende brandstof heeft wanneer je productief bezig wilt zijn.

5. Je uiterlijk verandert

In een high-definition wereld waar menig persoon een selfie verslaving heeft is uiterlijk belangrijk. Echter heeft het skippen van maaltijden negatieve effecten op je uiterlijk. Je huid, haar, nagels en spieren krijgen niet voldoende voedingsstoffen binnen. Je haar wordt futloos en dunner en je huid wordt droog. Spieren worden slapper en kleiner en nagels breken sneller. Kijk in de spiegel. Zie je dergelijke effecten? Stop dan met het skippen van het ontbijt.

effecten overslaan maaltijd man man