De temperaturen zijn som aangenaam en soms is het ver te zoeken. Met het onvoorspelbare weer in ons kikkerlandje houdt de Nederlandse man het doorgaans veilig bij de lange broek. Toch is de korte broek een item wat stijlvol gecombineerd kan worden. Mits deze goed gedragen wordt. We praten hier niet over de driekwart-broek, bermuda of zwembroek. Stijlvolle shorts, stijlvol gedragen.

1. Denim shorts + T-shirt + Sweater

Denim. Tijdloos en makkelijk te combineren. Toch zijn denim-shorts toch wat riskanter dan de lange variant. Wanneer de denim short te lang is lijkt het alsof je in een sullige driekwart-broek loopt. Is de broek te kort, dan lijkt het alsof je je vriendin’s hotpants hebt aangedaan. Ook willen we geen wijde hobbezak. Ga voor een slim-fit, maar niet te skinny (zie hotpants vriendin). Ga voor een afgewassen look of authentieke donkere wassing. Combineer je denim-short met een clean T-shirt en een luchtige knit voor wanneer de zon verdwijnt, maar het nog zo gezellig is op het terras.

man man sweater samsoe samsoe

Sweat Melange

Samsoe Samsoe €70 Shop nu
man man won hundred

Wade Sweater

Won Hundred €54 Shop nu
man man t shirt 2

Grey Melange T-shirt

Minimum €35 Shop nu
man man t shirt

Basic T-shirt

SELECTED HOMME €25 Shop nu
man man denim shorts 2

Denim Shorts

ASOS €30 Shop nu
man man denim shorts

Denim Shorts

Levi's €70 Shop nu

2. Sweat Shorts + T-shirt + Bomber Jacket

Je mag je sweat short nu ook buiten de sportschool dragen. Wel even een andere dan waar je een half uur mee op de cross-trainer hebt staan zweten. Een paar sweat shorts geven een casual look aan je outfit en zijn daarnaast uiterst comfortabel. Ga voor een minimalistisch design met rustige kleuren: off-white, zwart, grijs of navy. De rest van je outfit is on-point: crew neck T-shirt en een bomberjack van dun materiaal.

man man bomber 2 man man bomber

Green Bomber

Pull and Bear €28 Shop nu
t shirt man man 3

T-Shirt

Barbour €35 Shop nu
man man t shirt 3

T-Shirt

Lee €35 Shop nu
man man sweat short 2

Black Sweat Shorts

Only and Sons €30 Shop nu
man man sweat short

Grey Sweat Shorts

Jack Wills €55 Shop nu

3. Chino Shorts + Breton Shirt + Blazer

Formeel, maar niet té zakelijk of stijfjes? Dan zit je met een chino altijd goed. Zo ook met de chino shorts. Een cleane short waarmee je serieus voor de dag komt. En dat met een korte broek aan. Pas wel op dat je outfit niet saai wordt. Allereerst de broek zelf: zelfde verhaal als de denim short. Niet te lang, maar zeker ook niet te kort. De traditionele chino’s komen voor in de kleuren sand, navy en wit. Echter zien we de chino shorts nu ook in opvallende kleuren waardoor de dandy look wordt gecreëerd. We kleden ons alsof we op de Franse Riviera varen: Klassieke chino short, authentiek breton shirt en ’s avonds dragen we een navy blazer.

man man river island

Light Blazer

River Island €112 Shop nu
man man blazer

Navy Blazer

Asos €70 Shop nu
man man samsoe samsoe

Breton Shirt

Samsoe Samsoe €90 Shop nu
man man breton

Breton Shirt

Armor Lux €40 Shop nu
man man chino short

Chino Shorts

Selected Homme €40 Shop nu
man man samsoe samsoe

Chino Shorts

Samsoe Samsoe €80 Shop nu