Tropische temperaturen, vakantie en een goed gezelschap. Dit zijn de ingredienten voor een perfecte zomerdag. Terwijl jij op terras de vakantieplannen met je vrienden aan het bespreken bent vraagt het leuke barmeisje of je al een keuze hebt weten te maken. Je werpt een blik op de menukaart en beseft dat je iets anders wilt en niet het standaard recept. Geen bier, geen wijn en ook geen gin-tonic. En dat snappen we. Toch is Gin een perfecte drank om te mixen in een cocktail. De cocktails die jij deze zomer drinkt. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet. Van de echte klassiekers, tot enkele nieuwe recepten:

Vesper Martini

‘Shaken, not stirred’ is het eerste wat we zeggen bij het zien van deze cocktail. De beroemde, favoriete cocktail van James Bond. Gin & wodka, een gevaarlijke combinatie, maar de Vesper Martini is zeer smaakvol en gemakkelijk te maken:

– 45 ml gin

– 15 ml vodka

– 7 ml Lillet Blanc

man man vesper martini cocktail

Cajun Negroni

Campari kan bijzonder goed gemixt worden met Gin, voeg een beetje tabasco toe en je hebt een smaakvolle, mannelijke cocktail.

– Gin

– Campari

– Vermouth

– Tabasco

– Spuitwater

man man negroni cocktail gin

Corpse Reviver #2

Deze drank schijnt je kater te laten verdwijnen. Heb je de vorige avond tot in de late uurtjes geshined in de kroeg? Dan bestel je de volgende dag een Corpse Reviver #2 op het terras. Waarom #2? Omdat dit veruit de beste variant is. Dit zijn de ingredienten:

– 30 ml gin

– 30 ml Cointreau

– 30 ml Lillet Blanc

– 30 ml vers limoensap

– 3 druppers absinth

man man cocktail zomer

Met deze recepten steel jij de show bij de volgende bbq.