Waar gaat de Netflix-serie 3 Body Problem over?

De Netflix-serie 3 Body Problem is gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionroman van de Chinese auteur Liu Cixin. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig in China, waar Ye Wenjie vanwege haar wetenschappelijke kennis terechtkomt in een geheime basis. Voor de Chinese overheid gaat ze op zoek naar buitenaards leven. Door een cruciale beslissing van de vrouw wordt het voortbestaan van aarde bedreigd. Een team van geniale wetenschappers en detectives proberen de dreiging te stoppen. De aliens zullen over een paar eeuwen aankomen, maar is dat genoeg voor het team om zich goed te voor te bereiden?

Bekijk hier de trailer van de serie 3 Body Problem:

De cast van de sciencefiction serie

In de serie zijn vijf hoofdpersonages te zien die worden gespeeld door Eiza González, Jess Hong, Jovan Adepo, Alex Sharp en John Bradley. De laatste acteur kennen we van zijn rol als Samwell Tarly in Game of Thrones. Hij is niet de enige bekende uit de serie Game of Thrones. Ook acteurs Jonathan Pryce en Liam Cunningham zijn te zien in deze show.

3 body problem netflix

Wat vonden de Netflix-kijkers ervan?

Sinds 21 maart is de achtdelige sciencefictionserie te zien voor Netflix-abonnees. Op dit moment staat de serie op 1 in de top 10 van series in Nederland. Op IMDb scoort de serie een zeer goede 7.8 van de 10 sterren en op Rotten Tomatoes scoort de serie 77% op de Tomatometer en 77% Audience Score. Dat is zeker niet verkeerd. Naast de nette scores lieten kijker op X (Twitter) enthousiaste reacties achter. Wij selecteerden er een aantal:

 3 Body Problem

3 Body Problem

3 Body Problem