De aarde is mooi. Ongerepte natuur, eeuwenoude gebouwen en dynamische moderne steden. Al het moois wat de aarde te bieden heeft valt niet in één artikel samen te vatten. Echter blijft niet al het moois eeuwig bestaan. Zowel natuurlijke plekken als menselijke bouwwerken raken door de klimaatsverandering, temperatuurstijging of overbevolking in gevaar. Wil jij al het moois wat de aarde te bieden heeft bekijken? Dan moet je er snel bij zijn. De volgende plekken moet je bezoeken. Nu het nog kan. Laat je inspireren en bepaal wat jouw volgende reisbestemming wordt.

The Great Wall of China. Door natuurlijke erosie en zelfs de verkoop van stenen met historische graveringen is al twee derde van de Chinese muur beschadigd en verwoest.

man man chinese muur bestemmingen

The Taj Mahal in Agra, India lijdt al jaren aan erosie en vervuiling. Volgens experts zou dit uiteindelijk tot instorting doen leiden.

man man tai mahal bestemmingen

De Dode Zee, de scheiding tussen Jordanië en Israel is in de afgelopen 40 jaar 25 meter gezakt en voor een derde verdwenen. Experts vrezen voor een verdere daling van het waterpeil.

man man dode zee bestemmingen

Denali National Park is de ultieme bestemming om de wildernis van Alaska te ontdekking. Ongerepte natuur, wildlife en de hoogste berg van Noord Amerika. Door de klimaatverandering smelten gletsjers en is de sneeuwval drastisch gekelderd.

man man denali bestemmingen

Great Barrier Reef in Australië staat bekend om zijn prachtige koralen. Door de temperatuurstijging en  de toename van zuur in het water slaat het koraal wit uit. Uit onderzoek blijkt dat 93% van het koraal hieraan lijdt.

man man great barrier reef bestemmingen

The Seychelles, een eiland in de Indische Oceaan ligt bij de kust van Madagascar. Deze prachtige locatie, populair bij paradijszoekers, lijdt aan strand erosie.

man man plekken

De Alpen liggen lager dan andere bergen. Hierdoor lijden De Alpen meer onder de klimaatsverandering. De bergen verliezen 3% van het gletsjerijs per jaar. Experts vrezen dat deze gletsjers volledig verdwenen zullen zijn in 2050.

man man de alpen plekken

The Florida Everglades is het meest bedreigde nationale park in de Verenigde Staten. Te veel water, nieuwe diersoorten en menselijke invloeden zijn allemaal onderdeel van het probleem.

man man florida everglades

The Grand Canyon is een bedreigde bestemming door de komst van nieuwe projecten die variëren van het winnen van uranium tot het opzetten van resorts voor toeristen.

man man grand canyon

De Egyptische Pyramides & tombes zijn in gevaar door het stijgen van het grondwater.

man man pyramides

Congo Basin in Afrika is ’s werelds een-na-grootste regenwoud. Met meer dan 10.000 plantensoorten, 1000 soorten vogels en 400 verschillende zoogdieren is deze bestemming een biodiverse locatie. Het regenwoud wordt geteisterd door illegale mijnen. Experts vrezen dat het regenwoud in 2040 voor twee derde zou zijn verdwenen wanneer de problemen in dit tempo verder zullen gaan.

congo basin man man

Venetië, de stad van de romantiek is al jaren lang, langzaam aan het zinken.

man man venetie

De Malediven zijn langzaam aan het zinken door de klimaatsverandering. Onderzoekers voorspellen dat De Malediven compleet weg zullen zijn in 100 jaar.

malevides

 

The Big Sur regio in Californië is bij uitstek de plek om walvissen te bekijken. Door de lange periodes van droogte die resulteren in bosbranden is de kust-regio aangetast waardoor er jaarlijks steeds minder walvissen te vinden zijn.

man man big sur

Het Braziliaanse Regenwoud is het grootste regenwoud ter wereld. Doordat er illegaal hout wordt gekapt krimpt het woud en wordt het voortbestaan in gevaar gebracht.

man man brazilian rainforest

Mount Kilimanjaro in Tanzania zal niet lang meer op de top met sneeuw bedekt zijn. Tussen 1912 en 2007 is het ijs op de Kilimanjaro voor 85% verdwenen.

kilimanjaro

Mendenhall Valley in Alaska biedt plaats voor adembenemende ijsgrotten. Door de klimaatsverandering zijn de grotten al jaren aan het smelten.

man man bestemmingen

The Half-built city of Petra is één van de grootste toeristische attracties van Jordanië. Door een combinatie van wind, regen en het constant aanraken van muren door toeristen zijn de muren verzwakt.

man man petra

The National Park of Hawaii is in gevaar door de stijgende temperatuur, een steeds droger wordend klimaat en de toetreding van vreemde diersoorten.

man man hawaii

Timbuktu, Mali biedt plaats aan moskeeën die tussen de 14e en 16e eeuw zijn gebouwd. Door de stijgende temperatuur en regenval van de afgelopen jaren is de stabiliteit van de muren van de moskeeën drastisch afgenomen.

man man timboektoe

Rocks National Lakeshore in Michigan staat bekend om zijn kleurrijke zandstenen kliffen, watervallen, stranden en bossen. Door de stijging van de temperatuur is de hoeveelheid ijs drastisch afgenomen waardoor het gehele ecosysteem van de regio is aangetast.

man man michigan