Wees niet bang om om meer te vragen

Joels eerste tip? Wees niet bang om een gesprek aan te gaan met je baas over een loonsverhoging. Maar doe het slim: in plaats van direct om meer geld te vragen, kun je beter informeren naar specifieke doelen of taken die je kunt voltooien om die salarisverhoging te verdienen.

Het ergste dat kan gebeuren, is dat ze nee zeggen,” aldus Joel. “Maak er geen simpele ‘ja of nee’-vraag van, maar vraag naar haalbare stappen die je kunt nemen om vooruitgang te boeken.” Volgens hem draait vooruitgang niet alleen om een hoger salaris, maar ook om hoe je jezelf ontwikkelt in je werk.

Praat openlijk met je collega’s

Over salaris praten met je collega’s voelt vaak ongemakkelijk, maar volgens Joel is het cruciaal om te weten of je eerlijk betaald wordt. Het biedt je de kans om erachter te komen of je salaris in lijn is met dat van anderen in soortgelijke functies, en je kunt waardevolle tips krijgen over hoe je je eigen loon kunt verhogen.

Mensen zijn vaak bang om over hun salaris te praten, omdat ze denken dat het hun eigenwaarde weerspiegelt,” legt Joel uit. “Maar dat is helemaal niet zo. Iedereen bewandelt zijn eigen pad, en door open te zijn, kun je leren hoe je jouw situatie kunt verbeteren.

Betrek vrienden en familie in de discussie

Het bespreken van geldzaken met vrienden en familie kan soms lastig zijn, maar Joel vindt dat dit net zo normaal zou moeten zijn als het vragen om advies in andere aspecten van je leven. Of het nu gaat om het kiezen van een goede loodgieter of het delen van tips om je salaris te verhogen, openheid is volgens hem de sleutel.

Als je niet over geld praat, zul je nooit leren hoe je jouw financiële situatie kunt verbeteren,” zegt Joel. “Vergelijkingen kunnen soms ongemakkelijk zijn, maar gesprekken voeren is vaak de beste manier om vooruitgang te boeken.

Conclusie

Joel Matthews heeft in acht jaar tijd zijn salaris van € 17.500 naar € 105.000 gebracht, en hij heeft zijn zinnen gezet op een nog hoger inkomen. Door niet bang te zijn om meer te vragen, open te zijn over salarissen met collega’s, en geld bespreekbaar te maken met vrienden en familie, kun je volgens Joel ook stappen zetten richting een hoger loon. Het draait niet alleen om het geld, maar om de groei die je doormaakt op weg naar succes. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om die loonsverhoging binnen te halen!