Signalen dat je vriendin een beetje gestoord is

Gestoord klinkt heel heftig, maar het komt voor dat je iemand ontmoet die toch echt gestoord is. Het is natuurlijk vrij normaal dat je vriendin soms wat vreemde trekjes vertoond. Vaak is het ook niet met verkeerde bedoelingen. Maar toch moet je een klein beetje gaan oppassen als je deze signalen weet op te vangen.

 

1. Ze leest al je berichten

Een gestoorde vriendin heeft geen respect voor grenzen en privacy. Ze wil elk klein detail weten dat zich in je leven afspeelt, ook de berichten die jij binnenkrijgt, ze leest alles. Als je hierover probeert te praten dat je eigenlijk wilt dat ze dit niet meer doet, dan begint ze te huilen, wordt ze boos of denkt ze dat jij iets te verbergen hebt.

2. Ze kent al je wachtwoorden

Zoals net al gezegd, ze leest al je berichten. Als jij ze haar niet laat lezen, dan leest ze ze zelf wel. Ze weet al je wachtwoorden, dus ze logt zelf wel in op al je accounts om zo al je berichten te kunnen lezen. Ze weet al je wachtwoorden, omdat je haar in vertrouwen neemt. Maar zij vertrouwt jou blijkbaar helemaal niet en daarom leest ze alles en wil ze alles weten.

3. Ze is subtiel manipulatief

Een gestoorde vriendin kent veel trucjes om je te kunnen manipuleren. Zo doet ze dat bijvoorbeeld bij het eerste punt dat we hebben aangekaart. Ze gaat huilen of wordt boos, zodat je eigenlijk niks meer in te brengen hebt. Het is als man erg frustrerend om hiermee om te gaan, want ze zal niet snel (haar fout) toegeven.

4. Ze is vrienden met collega’s van je op Facebook, maar ze heeft ze nog nooit ontmoet

Er zullen vast collega’s tussen zitten waar jij het vaak over hebt en die zij dan toevallig op Facebook tegen komt. Maar als ze met bij de helft van je collega’s vrienden is, maar ze nog nooit heeft ontmoet. Dat gedrag past wel bij iemand die nogal gestoord is.

5. Ze is erg misleidend

Het kan soms zijn dat je iets vergeet of dat we denken dat iets is gebeurd, maar het toch anders gegaan is. Een gestoorde vriendin maakt hier een gewoonte van. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld aan het lachen bent naar je telefoon, omdat je een grappige foto van je beste vriend toegestuurd krijgt. Maar zij zal dit heel anders interpreteren en blaast ze hele situatie op.

omgaan met scheiding MAN MAN

6. Ze is extreem jaloers

Een klein beetje jaloezie is gezond. Het is een teken dat je elkaar graag ziet en om elkaar geeft. Maar extreme jaloezie, is niet zo gezond. Een gestoorde vriendin is letterlijk jaloers op alles en iedereen. Op het moment dat ze de relatie bijna ondragelijk maakt, moet je jezelf eens achter je oren gaan krabben.

7. Je kan haar niet verlaten

Een gestoorde vriendin zorgt ervoor dat jij het idee hebt dat je niet bij haar weg kunt. Het is erg obsessief en manipulatief en geeft je het gevoel dat bij haar weggaan absoluut geen optie is. Mocht je nou echt de stap willen zetten en bij haar weggaan? Zorg dan dat je haar volledig verwijderd uit je leven om nooit meer last van haar te hebben.

8. Ze heeft je nooit een veilig gevoel gegeven

Een gestoorde vriendin zorgt ervoor dat jij telkens gespannen en paranoïde wordt over alles. Ze geeft jou telkens de schuld van alles wat verkeerd zit in de relatie, dat je bijna aan jezelf gaat twijfelen of je niet echt de schuldige bent.

9. Ze belt je in de nacht om ‘te kijken of het goed gaat’

De kans is aanwezig dat jij het helemaal zo niet door hebt. Ze is namelijk erg subtiel geworden met haar manieren om te manipuleren. Het lijkt heel lief en onschuldig, dat ze kijkt of het wel goed met je gaat. Maar eigenlijk wil ze gewoon zeker weten dat jij niet in bed ligt met een ander.

10. Ze is er altijd bij als jij met vrienden wat gaat doen

Zoals eerder al gezegd, een gestoorde vriendin heeft geen idee wat grenzen en privacy zijn. Dus ze kent ook niet het begrip ‘Saturdays are for the boys’. Je wilt soms alleen met vrienden een biertje drinken, maar ze moet altijd mee. Wederom als je erover gaat praten, dan is het weer drama.