Hoe zit dat precies?

Elk restaurant wil natuurlijk dat er bij hen gegeten wordt. Daarom zijn ze bereid hoge commissies te betalen om bestellingen binnen te krijgen. Deze commissies zijn torenhoog, afhankelijk van de bestelling tussen de 15 en 45% van de orderwaarde! Hoe dat kan zit zo:

Restaurants zijn dus al een flink bedrag kwijt aan het überhaupt krijgen van de bestelling. Maar zij moeten hun personeel, de huur van de ruimte en de ingrediënten ook nog betalen. Onderzoek wijst uit dat dit hen gemiddeld genomen tussen de 78-93% van de orderwaarde kost. Dus stel dat een maaltijd €30 kost, dan is het restaurant hier gemiddeld €25,65 aan kwijt, zodat er gemiddeld €4,35 winst overblijft. Echter komt hier nog een 15-45% (gerekend over de initiële orderwaarde van €30) commissie en bezorgkosten per bestelling bij én servicekosten en advertentiekosten. De harde realiteit is dat nagenoeg elk restaurant in Nederland geld verliest als je een online bestelling bij ze plaatst via de dure, bekende bestelplatforms.

wijzijnbistroo (1)

 

Hoe het anders kan

Bistroo brengt daar verandering in door zich in te zetten voor restaurant- en winkelhouders en hun klanten. Dat doen ze door restauranthouders en speciaalzaken een geavanceerd bestelplatform te bieden tegen zo laag mogelijke kosten. Wij vroegen hen om hun verhaal te doen. Waarom is Bistroo nu precies beter voor de restauranthouders en hun klanten?

Bas Roos, de oprichter van Bistroo, verteld dat hij: “de oneerlijkheid en de scheve verhoudingen in de markt voor online eten bestellen zat was. Grote platformen die tegen hoge kosten de controle uit handen nemen van de ondernemers. Er moet een tussenweg zijn die duurzaam is voor zowel de ondernemers als het platform.”

Bas Roos gelooft niet dat hoge commissies ten koste van de restauranthouder een toekomstbestendige samenwerking is. Daarom biedt Bistroo een platform waarbij de aangesloten ondernemers de juiste tools krijgen om hun online winkel zelf te runnen. Eerlijke prijzen, volledige controle en direct uitbetaald. Dat zijn de drie kernwaarden van Bistroo.

Bistroo is een PaaS bedrijf; Platform as a Service. Dit betekent dat Bistroo een softwarebedrijf is dat tools levert aan horecaondernemers, tegen veel lagere kosten, omdat de algemene kosten lager zijn. Daar worden de restaurants en speciaalzaken blij van, want zij houden meer over.

competitoranalysis-NL-2022

Meer weten?

Honger gekregen en wil je de restaurants en winkel bij jou in de buurt bekijken? Kijk dan op bistroo.nl. Ben jij of ken je een horecaondernemer die hierin geïnteresseerd is, kijk dan op bistroo.nl/zakelijk.