De Pringles koker: een van de meest iconische verpakkingen ooit

De originele Pringles koker bestaat al sinds 1970 en gaat dus al way back. We kunnen het allemaal wel over eens zijn dat dit echt hét symbool geworden is van het merk. Want laten we eerlijk zijn: denken we aan Pringles, dan denken we aan de famous koker. Het doet ons denken aan gezellige avonden met vrienden, luie zondagen voor de tv met een Pringles koker of spannende reizen over de hele wereld.

Na 54 jaar verandert Pringles nu toch echt hun iconische koker naar een recyclebare variant. Maar no worries, de smaken blijven onveranderd. De vernieuwde koker krijgt een meer natuurlijke look en zal 90% uit papier bestaan, wat een belangrijke stap is voor het behalen van de duurzaamheidsdoelen van Pringles en moederbedrijf Kellanova.

De nieuwe recyclebare verpakking

De nieuwe Pringles koker is niet alleen gemaakt voor een betere wereld, hij is ook ontworpen om ervoor te zorgen dat de chips langer vers blijven, zelfs nadat de verpakking is geopend. Met de verbeterde koker blijven de chips minstens 15 maanden vers, terwijl de deksel na opening nog steeds helpt om de chips goed te bewaren.

pringles bus papier

De nieuwe koker bestaat dus uit 90% papier en hierdoor kunnen de kokers eenvoudig gerecycled worden in de toekomst. Na gebruik kunnen ze eenvoudig in de oud papier- en kartonbak gegooid worden. Ideaal voor jou, en de wereld.

Na het testen van een stalen koker in Italië in 2019 en een papieren koker in het Verenigd Koninkrijk in 2020, is deze nieuwe verpakking geïntroduceerd. Het papier is hoofdzakelijk afkomstig van gerecyclede materialen, net als bij de vorige verpakking. Voor het geval je het vergeet, staat ook duidelijk op de verpakking vermeld dat deze recyclebaar is.

Het moederbedrijf van Pringles, Kellanova, zet alles in op duurzaamheid. Ze zijn op een missie om voedselverspilling te verminderen, het milieu te sparen en lokale gemeenschappen te steunen. Eén ding is zeker: ze zijn hard op weg en de vernieuwde Pringles bus is een stap in de goede groene richting.

Pop-up Paper Art store in Amsterdam

Om de nieuwe verpakking en de veelzijdigheid van papier en karton te vieren is er vanaf 26 januari 2024 een Pop-up Paper Art Store geopend in Amsterdam. Ontdek deze Pop Up Paper Art store twee weken lang op Prinsengracht 234, in de bekende Negen Straatjes. Vier topkunstenaars, waaronder Vera van Wolferen en PaperPaul, tonen hun creaties van papier en karton, speciaal ontworpen voor Pringles. Zien wij jullie daar?

Pringles pop up amsterdam

Check de website van Kellanova voor meer info over de nieuwe Pringles verpakking.

In samenwerking met Pringles