Dé #1 brillentrend van 2023?

First things first: het gemak. Een van de grote voordelen van brillen met meekleurende glazen is de handigheid ervan. Wanneer jij als brildrager namelijk op een zomerse dag de deur uitgaat, dien je ook een zonnebril bij de hand te hebben. Hoe vervelend is het wel niet om continu twee brillen mee te moeten nemen. Dat past onmogelijk in die broekzak van je, naast je telefoon en je portemonnee. En laten we eerlijk zijn: continu een tas bij je dragen is simpelweg geen optie. Het is niet alleen een last, het past simpelweg soms ook niet bij je zorgvuldig samengestelde outfit. Toch?

Door een bril te dragen met meekleurende glazen is dit verleden tijd én heb jij twee brillen in één. Wel zo relaxt dat jij dan gewoon jouw favoriete (merk)montuur kan dragen als ‘normale’ bril en zonnebril. Ook hoef jij geen extra bedrag te betalen voor een zonnebril op sterkte, naast jouw gewone bril op sterkte. Win-win dus!

pearle meekleurende glazen

Echter kennen de nieuwe Transitions® glazen van Pearle veel meer (en belangrijkere) voordelen. Anno 2023 stellen we onze ogen meer op de proef dan ooit tevoren. Iedere dag stellen we ze bloot aan het blauwe licht van onze smartphones, laptops en televisies. Bescherming van de ogen is vandaag de dag dan ook extreem belangrijk en juist het besef van het gezondheidsaspect is een van de grootste trends in de brillen scene in 2023.

Alle innovaties van de Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen

We horen je al denken: meekleurende glazen bestaan toch allang voor mensen met lichtgevoelige ogen? Ja, daar moeten we je gelijk in geven. Echter gaan de nieuwe Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen van Pearle heel wat stapjes verder. Deze nieuwe glazen beschermen jouw ogen tegen verblinding bij al jouw activiteiten.

Wat deze nieuwe glazen zo bijzonder maakt? Dat leggen we even ‘glas’helder uit. Allereerst kleuren de glazen maar liefst 30% sneller mee met je omgeving dan andere meekleurende glazen. Wel zo relaxt wanneer je van een donkere omgeving naar een lichte gaat, en andersom. Ook zijn de glazen binnen (met kunstlicht) volledig transparant. Qua bescherming doen deze glazen er ook een schepje bovenop. Zo beschermen ze niet alleen 100% tegen UVA en UVB, maar ook tegen het blauwe licht van al jouw apparaten.

 

Ook aan het stijlvolle aspect is gedacht, zeker weten. De nieuwe meekleurende glazen zijn beschikbaar in verschillende tinten. Voor de moderne brildragers zijn de kleuren Arnethyst, Sapphire, Amber en Emerald de perfecte keuze. Houd jij toch iets meer van de classic kleuren, dan raden we de Brown, Grey en Graphite Green aan. Er is zonder enige twijfel voor ieder wat wils. En het mooiste van alles: de glazen passen in alle stijlvolle, hippe monturen. Zo kan jij toch met je favoriete Ray-Ban of exclusieve Versace flaneren over straat.

heren zonnebrillen op sterkte

Voor wie zijn de meekleurende glazen geschikt?

Maar dan rest de vraag: zijn deze glazen écht geschikt voor jou? We snappen goed dat je twijfelt over een dergelijke aanschaf. Die twijfel nemen wij dan ook graag bij je weg. Herken jij één van de situaties hieronder? Dan zijn deze meekleurende glazen ideaal:

  • Je hebt lichtgevoelige ogen en/of je ogen reageren gevoelig op (fel) licht.
  • Je kunt niet zonder zonnebril naar buiten.
  • Je hebt last van het felle licht van verkeerslichten wanneer je in het donker rijdt.
  • Je ogen voelen zich vermoeid na een dag achter je beeldscherm.
  • Je dimt standaard het licht van je beeldschermen.
  • Je hebt een actieve levensstijl, waarbij je veel buiten én binnen bent.
  • Je hebt snel last van tranende ogen op een zomerse dag.
  • Je krijgt rimpels door het knijpen van je ogen tegen de zon (of je wil deze voorkomen).

Kortom, ben jij klaar met het continu wisselen tussen je gewone bril en zonnebril, wil je betere bescherming voor de ogen en ben je klaar met (een van de) bovenstaande situaties? Dan zijn de nieuwe meekleurende glazen wat voor jou. Bekijk de website van Pearle voor meer informatie over de nieuwe Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pearle Opticiens