De korte baard is dé stijl van 2022

Een korte baard maakt je nét wat mannelijker en kan enorm stijlvol zijn, mits je hem goed verzorgt. Maar bij dat verzorgen komen een aantal essentiële punten kijken. Want welke haarlengte is nou perfect voor een korte baard? Waar dien jij jouw halslijn te trimmen? En – most important – welk apparaat is geschikt voor het trimmen van een korte baard? Stress niet, wij geven je de antwoorden en bieden je een strak stappenplan waarmee jij jouw korte baard kan trimmen. Check it out: 

1. Kies jouw favoriete lengte voor een korte baard

Oké, we hoeven je niet te vertellen dat een korte baard geen haren heeft die 5 centimeter lang zijn. Maar wat is dan precies ‘kort’ en welke lengtes zijn mooi voor deze frisse baard?

King C Gillette baard trimmen

Eigenlijk kan je onderscheid maken tussen twee korte baarden. Allereerst heb je de welbekende stoppelbaard. Dit is de kortste baard en geeft je een rauwe, mannelijke look. De perfecte haarlengte voor een stoppelbaard is 1-3 mm. Ben jij toch iets meer fan van een baard à la David Beckham, dan kan je gaan voor de korte baard van 3-5 mm. Mocht je nog niet weten welke lengte goed voor jou is, begin dan in ieder geval met 5 mm. Je kan er namelijk altijd nog voor kiezen om er wat meer af te halen.

2. Trim de baard met de juiste trimmer

Dan wordt het tijd voor het échte werk: het trimmen. Zorg ervoor dat je een trimmer in handen hebt waarmee jij verschillende lengtes kan instellen. Tip van de redactie: Gillette heeft een speciale lijn voor het verzorgen en onderhouden van je (stoppel)baard, genaamd King C. Gillette. Nu wordt deze lijn aangevuld met een nieuw pronkstuk: de Style Master. Dit is een veelzijdige trimmer waarmee jij zowel de randen van je baard vlijmscherp kan afwerken én je stoppelbaard kan bijwerken om deze helemaal in shape te houden.

gillette king c style master

De draadloze tondeuse heeft drie verwisselbare kamopzetstukken (1 mm, 3 mm en 5 mm) waarmee jij eenvoudig jouw gewenste korte baard trimt en beide richtingen. We snappen ook al te goed dat jij geen eeuwigheid bezig wil zijn met het trimmen van je korte baard. Je moet dit tenslotte meermaals per week doen. We kunnen je alvast geruststellen: dat is ook niet nodig. Door de 4D-mesjes van de Style Master is elke beweging gemakkelijk, comfortabel en snel. Zo heb jij in een handomdraai die perfecte baardlengte getrimd. Ook kom jij door de flexibele contourkop eenvoudig op de moeilijk bereikbare plekken voor een gelijke trimbeurt. As easy as possible. 

Mocht je dit alles liever onder de douche doen, dan is dat ook geen probleem. De Style Master is waterdicht en heeft een batterijduur van 45 minuten. Jij kan dus zonder zorgen het snoeiwerk doen. Ideaal!

3. Maak de baardlijn strak

Iets wat door velen wordt vergeten: de baardlijn. Deze laatste stap is eigenlijk allesbepalend voor jouw baard. Een goede baardlijn maakt of kraakt je look. Verwijder je kamopzetstuk van de Style Master en je kan direct aan de slag. Vandaag de dag zie je bovendien veel mannen die dezelfde fout maken. Zij trimmen de baardlijn op de rand van de kaak. Doe dit niet! 

baard trimmen gillette

Om de juiste baardlijn te bepalen leg je twee vingers bovenop je adamsappel en voilà, je hebt precies de lijn te pakken waar jij dient te scheren. Door de slanke 360 graden rubberen grip kan jij nauwkeurig te werk gaan, zodat jij die vlijmscherpe lijnen kan scheren. Zoals het hoort.

Check de website van Gillette voor de prijs en meer info over de nieuwe Style Master.

In samenwerking met King C. Gillette