De nieuwe Hyundai KONA: een compacte elektrische SUV

In januari en februari 2019 stond de Hyundai KONA Electric op plek #1 als het gaat om de populairste elektrische auto van Nederland. Nu zijn we een aantal jaar later en vindt het Zuid-Koreaanse automerk dat het tijd is voor een update. Gaat deze update wederom voor steengoede verkoopcijfers zorgen? Als je het aan ons vraagt, zit die kans er dik in.

 

Hyundai lanceert zijn nieuwe generatie van deze compacte SUV in vier verschillende versies: Electric (volledig elektrisch), Hybrid (hybride-elektrisch), Mild-Hybrid (mild hybride) en als sportieve N Line. Ze kozen voor een geheel nieuwe aanpak waarbij zowel het design- als het ontwikkelingsteam zich eerst focuste op de elektrische variant. Hiermee laten ze zien dat ze aimen op de toekomst.

Elektrisch is the way to go

Oké, first things firts. Hoe zit het met de prestaties van deze nieuwe elektrische SUV? De KONA Electric heeft een geschatte elektrische actieradius tot 500 kilometer (Long Range-versie). Hiermee behoort hij tot de absolute top in zijn segment. Hij is uitgerust met een batterijpakket van 65,4 kWh en een elektromotor van 160 kW.

hyundai-kona-electric-world-premiere-2023-05_wid_1024

Anno 2023 moet alles beter, en vooral sneller. No worries, dat snapt Hyundai als geen ander. Met de snellader laad je de batterij op van 10% tot 80% in slechts 41 minuten. Zo ben je binnen no-time weer on the road, letterlijk.

Het futuristische design is indrukwekkend

Door de focus op de elektrische versie heeft de nieuwe Hyundai KONA een zeer futuristisch design. Zowel aan de voor- als achterzijde is de wagen voorzien voor doorlopende lichten, wat hem een zeer strakke look geeft. De nieuwe grille en achterlichtunits geven zorgen daarentegen voor een robuuste look.

hyundai-kona-design

Hyundai noemt de nieuwe KONA ‘een van de grootste modellen in de klasse van de compacte SUV’s’, en dat is deze wagen zeker. Niet alleen levert deze wagen grotere prestaties dan zijn voorganger, hij is ook letterlijk wat groter. Zo is de nieuwe KONA 25 millimeter breder en 15 centimeter langer dan de 2022-versie. Ook dankzij de 60 millimeter langere wielbasis voelt hij veel ruimer aan. Zo biedt de wagen 77 millimeter meer beenruimte en 11 millimeter meer hoofdruimte op de tweede zitrij. Een merkbaar verschil.

Verder oogt de nieuwe KONA ook vanbinnen zeer futuristisch. Zo is hij voorzien van twee geïntegreerde panoramische beeldschermen (12,3 inch) en beschikt hij over de modernste snufjes die aan alle verwachtingen voldoen.

nieuwe-KONA-Hyundai-auto

Futuristisch in iedere zin van het woord

Nu is het tijd om deze handige features in de spotlights te zetten. Deze auto beschikt namelijk over alles – maar dan ook écht alles – om de rijervaring zo chill mogelijk te maken. We gaan er een aantal voor je op een rijtje zetten. Ten eerste is er een  noodremsysteem, die waarschuwt én automatisch afremt wanneer er een voertuig, fietser of auto wordt gedetecteerd. De Leading Vehicle Departure alarmeert je wanneer een voorligger weer gaat rijden en Driver Attention Warning merkt zelfs op wanneer de bestuurder vermoeid of afgeleid is, om vervolgens een waarschuwing te geven. Maar daar blijft het niet bij. Er is meer.

Met de Digital Key 2 Touch is de KONA te vergrendelen en ontgrendelen via jouw smartphone of smartwatch. En wanneer jij jouw telefoon hebt verbonden met de wagen, dan kan jij ook direct gaan genieten van je favoriete tunes door de geluidsinstallatie van Bose.

nieuwe-elektrische-auto-2023

Dit alles is slechts een greep uit het grote aanbod aan futuristische features van de nieuwe Hyndai KONA. Check de website van Hyundai voor de prijzen van de nieuwe KONA en meer informatie.

In samenwerking met Hyundai