Een woning kopen in deze tijd is moeilijk, maar niet onmogelijk

Nu de expats en toeristen weer terugkeren, is de daling van de huurprijzen tot stilstand gebracht. Voor het eerst sinds het begin van 2020 stijgen de huurprijzen zelfs weer (Pararius). Voor velen zijn de hoge huurprijzen in de steden een van de redenen om zo snel mogelijk een huis te willen kopen. Begrijpelijk. Ben jij toe aan deze grote stap in je leven en wil je toch weten hoe je een huis kan kopen in deze tijd? Lees dan verder.

wat is mijn maximale hypotheek

In de huidige woonmarkt – waar het aanbod daalt en de huizenprijzen door het dak gaan – is het belangrijk dat jij al je facts straight hebt. Om even tot jullie door te dringen: een woning in onze hoofdstad is nu gemiddeld 78 procent (!) duurder dan in 2013. Oké, dit zijn keiharde cijfers. Hoewel het dus lastig is om een woning te kopen in deze oververhitte woningmarkt, is het zeker niet onmogelijk. Je hebt gewoon de juiste hulp nodig om te kijken wat er binnen jouw mogelijkheden ligt. De Hypotheker helpt je niet alleen met hypotheekadvies, maar biedt ook de begeleiding bij de aankoop van je woning.

Bereken je maximale hypotheek en totale budget

We kennen het als geen ander: dagelijks op websites als Funda scrollen, zoekend naar die ene droomwoning die voor een prikkie te koop staat. Neem het maar van ons aan: dit is zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is belangrijk dat jij eerst alles op een rijtje hebt voor jezelf. Gelukkig hoef jij dit niet in je eentje te doen. Met de online tool van De Hypotheker kan je berekenen wat je maximale hypotheek is of je kan een vrijblijvende afspraak maken. Je hebt slechts enkele gegevens nodig (zoals je brutoloon, eigen geld en schulden) en je weet binnen no-time wat jouw budget is.

Hoe kan je een huis kopen in de huidige woningmarkt

Op die manier ben je beter voorbereid dan ooit tevoren. Verder bieden ze het Hypotheker Certificaat aan – waarop staat hoeveel je maximaal kan lenen – die je kan tonen aan de verkoopmakelaar. Hierdoor kan je snel handelen, iets wat essentieel is in de huidige woningmarkt. Bij de adviseur kan je vragen naar de mogelijkheden met betrekking tot dit certificaat en nog veel meer.

Verder is het belangrijk dat je niet continu denkt aan de beperkingen, maar juist aan de dingen die wél mogelijk zijn. Komt jouw budget helemaal niet overeen met jouw woonwensen? Dan dien je op zoek te gaan naar een oplossing. Kijk bijvoorbeeld eens naar woningen buiten je huidige zoekgebied, zet je verbouwplannen even on hold of doorloop samen met De Hypotheker de verschillende financiële mogelijkheden, zoals een starterslening of een spaarplan.

Waarom De Hypotheker?

We horen je al denken: waarom zou ik dit proces niet gewoon doorlopen met mijn eigen bank? Nou, het is vrij simpel. Aangezien De Hypotheker de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland is, werken zij samen met vrijwel alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kan jij de hypotheekrentes van alle aanbieders met elkaar vergelijken om zo je maandlasten te bepalen en tot de beste deal te komen.

Al met al: een goede voorbereiding is het halve werk, ook in dit geval. Met een klantenbeoordeling van een 9,1 / 10 op Klantenvertellen.nl kunnen we stellen dat De Hypotheker een aanrader is van velen.

In samenwerking met De Hypotheker