Een zeer zeldzame whisky van GlenDronach

Voor de genieter met een zéér markante smaak en de portefeuille is sinds kort een zeer zeldzame The GlenDronach 50 Years Old Single Malt allicht het kopen waard. Mocht het simpelweg buiten je budget liggen, dan is deze fles een van de wildste dromen van de échte liefhebber. De allereerste 50 jaar-oude single malt van het exclusieve merk is zelfs zo schaars, dat er maar twee exemplaren beschikbaar zijn voor onze markt.

Deze beperkte oplage is een unicum voor de Highland Distilleerderij. Al helemaal vanwege het bijna 200-jarig bestaan van GlenDronach.The GlenDronach 50 Years Old Single Malt – zoals de naam van de single malt voluit klinkt – is decennialang gerijpt in erg zeldzame Perdro Ximénez en Oloroso sherryvaten, gemaakt nabij de Spaanse bodega´s in Jerez. De flessen, 198 in totaal, rustten decennialang in Schotland. Ze doorstonden met grote zorg en toewijding de elementen van tijd en natuur in de pakhuizen van GlenDronach.

The GlenDronach 50 Years Old

De Master Blender van de Highland Distilleerdij in Schotland omschrijft het karakter van deze zeldzame spirit als volgt: ¨Na 50 jaar is de whiksy uitzonderlijk rijk en verleidelijk, met zachte lagen en intense complexiteit.¨ Smaken als rijpe zwarte kersen, pruimen en rollend steenfruit brengen de smaakpallet van de fijnere proever geheid in hogere sferen. Ook dichte ondertonen van donkere chocola, tabak en cacao maken dit exemplaar tot een bijzonder rijkelijk geheel.

Waarom de GlenDronach 50 Years Old single malt-whiskey zo zeer zeldzaam is

Omdat de whisky jaarlijks met 1% verdampt tijdens het rijpen, is de oplage dan ook erg beperkt: 198 flessen zijn er in totaal geproduceerd, waarvan enkel twee voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Mocht je dus een echte liefhebber zijn, dan is dit het ultieme pronkstuk.

dure whisky 20.000 euro

De adviesprijs is er uiteraard ook naar: maar liefst 23.530 euro voor een fles. Ja, je leest het goed. We kunnen wel stellen dat dit dus een fles is die weggelegd is voor de elite en waar de ‘normale sterveling’ alleen maar van kan dromen. Maar laten we eerlijk zijn: dromen mag, toch? Leuk feitje: fles #1 ging onlangs bij een veiling over de toonbank voor een bedrag van maar liefst € 47.857,-

Elke fles van The GlenDronach 50 Years Old Single Malt wordt gepresenteerd in een luxe, echt lederen etui en is met de hand genummerd. Dit in combinatie met een lederen boekje met in reliëf gegraveerde details over de geschiedenis van de distilleerderij, proefnotities en het unieke vakmanschap.

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met The GlenDronach