Waarom wordt een denim jeans mooier met de tijd?

Hoe je het ook wendt of keert, een denim jeans is het mannelijkste kledingstuk ter wereld. De rauwe, stoere look maakt dit de populairste broek, jaar in jaar uit. Ben jij zo iemand die ieder seizoen weer nieuwe jeans koopt? Dan zeggen wij je: stop daar direct mee. Geloof ons maar, dat is beter voor jou én de wereld. Raw denim wordt namelijk alleen maar mooier wanneer je het langer draagt.

“Raw denim is inherent aan G-Star. Het mooie van raw denim is dat het alleen maar karakter krijgt met de jaren. Het leeft met je mee. We zijn trots hoe we de schoonheid van dit proces hebben vastgelegd in onze global campagne, samen met de boodschap je jeans veel langer te dragen dan één seizoen.” – Gwenda van Vliet, G-Star CMO

De rauwe denimstof wordt lichter naarmate je de broek vaker draagt en uiteindelijk zal dit zijn vruchten afwerpen. Van de afdruk van je telefoon in je broekzak tot aan de de portemonnee in je kontzak. De jeans leeft met je mee en laat zien hoe jij hem draagt. Precies deze ruwheid maakt de broek alleen maar stijlvoller.

jeans worden mooier hoelang dragen

‘Wear your denim till the End’

Er zijn veel mensen die gaan voor goedkopere jeans. Doe dit niet. Deze jeans zullen hun pasvorm verliezen en de kleur zal met de tijd minder mooi worden. Goedkoop is duurkoop, vooral in het geval van jeans.

Het wereldbekende Nederlandse kledingmerk G-Star RAW roept met hun nieuwe campagne ‘Wear your denim till the End’ op om te investeren in kwaliteit en goed te zorgen voor je denim. Waarom? Zodat jij je jeans till the end kan dragen.

 

In de campagne showt G-Star de schoonheid van het verouderingsproces van zowel denim als het personage met de boodschap: draag G-Star denim langer dan een seizoen. Bij de lancering van deze campagne komen ze bovendien met een gloednieuwe raw denim capsulecollectie mét garantie. Check hieronder twee denim jeans van de nieuwe G-Star collectie:

jeans 1

ARC 3D JEANS

G-Star €129,95 Shop nu
jeans 2

TYPE 49 RELAXED STRAIGHT SELVEDGE JEANS

G-Star €179,95 Shop nu

 

G-Star RAW neemt duurzaamheid serieus

Naast het statement van de campagne en de raw denim capsulecollectie komt het Nederlandse denimmerk ook met 8 duurzaamheidsinitatieven als onderdeel van hun RAW Responsibility-strategie. Wij zetten een paar van deze indrukwekkende initiatieven op een rij.

Allereerst breidt G-Star hun Certified Tailors-programma uit. Hiermee bieden ze kosteloze reparaties aan bij nog meer kleermakers in Nederland met het doel om de levensduur van jeans te verlengen. Ook zullen ze dit in Duitsland, België en Zuid-Afrika doen en de wereldwijde expansie staat gepland voor 2022 en 2023. Binnen dit Certified Tailors-programma komen ze tevens met ‘Wear Longer, Wear Shorts’, een gratis initiatief waarbij kleermakers oude jeans transformeren tot shorts. Ideaal!

G-Star broeken duurzaam

Ook jij kan je – in onze ogen verplichte – bijdrage leveren. Heb jij jouw denim kledingstuk tot op het bot gedragen en is ie écht niet meer te repareren? Dan kan jij met ‘Return Your Denim’ je kledingstuk inleveren bij een van de G-Star Stores in Europa. Zij zullen er vervolgens voor zorgen dat het op de juiste manier gerecycled wordt. Een kleine moeite voor jou, met een grote impact op de wereld. Met behulp van de circulaire initiatieven streeft G-Star ernaar om 1.000.000 jeans te hebben hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. Kortom: zorg je goed voor je denim jeans, dan zorg je goed voor de wereld.

In samenwerking met G-Star Raw