Duurzaamheid staat op plek #1

Als je denkt aan denim, dan denk je aan G-Star. Een van de bekendste kledingmerken van eigen bodem laat zich gelden op het gebied van duurzaamheid. In samenwerking met La Trappe zijn duurzame denim habijten ontworpen voor de monniken van de brouwerij. Deze collab is niet alleen ontstaan door een gezamenlijke liefde voor vakmanschap, maar vooral doordat beide bedrijven verantwoordelijkheid voelen op het gebied van duurzaamheid.

habijten monniken G-Star Raw

Zo hergebruikt La Trappe water en grondstoffen voor het productieproces van het bier. Ook G-Star neemt duurzaamheid écht serieus, door bijvoorbeeld te werken met gerecyclede materialen, te ontwerpen voor hergebruik en door zoveel mogelijk Cradle to Cradle Gold Certified® stoffen te gebruiken. Dit is een stof die maar liefst 100% biologisch katoen bevat, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën is geverfd en gewassen zonder ook maar één druppel water te verspillen. Chapeau!

Monniken van La Trappe worden gehuld in denim habijten van G-Star

Precies deze denim stof wordt gebruikt voor de habijten van de monniken. En met één blik op de habijten kunnen we stellen: het eindresultaat is waanzinnig. Het scapulier is het deel dat over de pij gedragen wordt. Hiermee wordt de pij beschermd gedurende de handarbeid. De habijten hebben door de diepblauwe Kir Denim O kleur de rauwe G-Star look te pakken. Stijlvol en ongerept.

G-Star duurzaamheid denim

Voor de pij is er gekozen voor een ongeverfde ecru kleurige denim, wat zorgt voor een sterk contrast. De pij en de habijt worden bij elkaar gehouden door een stevige leren riem. Dit is niet alleen een praktische, maar ook een stijlvolle toevoeging.

G-Star La Trappe

Verder is er bij het ontwerp natuurlijk rekening gehouden met de tradities, Het patroon van het habijt is namelijk teruggevonden in een 80 jaar oud handgeschreven boek. En exact dit patroon hebben de designers van G-Star als basis gelegd voor hun unieke creaties. Dit ontwerp beschikt over een opvallende kap en refereert naar de Bossche School, een traditionele stroming in de Nederlandse architectuur waarbij ruimtewerking en evenwichtige maatverhouding een belangrijke rol spelen.

 “Deze habijten en de duurzame stof waarvan ze gemaakt zijn, staan wat ons betreft voor respect voor  de planeet en de mensen die erop leven. Dat sluit volledig aan bij onze monastieke levensinvulling,  waarbij goed doen voor mens en aarde centraal staat.” – Broeder Isaac, Prior van O.L.V. van Koningshoeven en directeur van La Trappe Trappist:

Ook bij het patroon staat duurzaamheid hoog in de prioriteitenlijst. Door het duurzame knippatroon blijft er zo min mogelijk restmateriaal over.

G-Star raw

Tot slot zijn er meerdere items  van G-Star te koop die gemaakt zijn van deze duurzame Cradle to Cradle Gold Certified® stoffen. Wij selecteerden onze favorieten hieronder:

Jacket G-Star

Field overshirt

G-Star €64,97 Shop nu
jeans G-Star

TRIPLE A REGULAR STRAIGHT JEANS C

G-Star €59,97 Shop nu

Check de website van G-Star voor meer kledingstukken waarmee jij niet alleen stijlvol voor de dag komt, maar ook een duurzaam verschil maakt.