Bowers & Wilkins is dé audiokoning

Bowers & Wilkins is opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1966 en is al meer dan 50 jaar een gerespecteerde naam dankzij zijn hoogwaardige audiotechnologie. Het merk ontwerpt en produceert precisieluidsprekers voor thuisgebruik, koptelefoons, aangepaste installatie en audioproducten voor auto’s die nieuwe normen stellen voor innovatie en geluidskwaliteit. Hierdoor heeft het talloze complimenten en onderscheidingen gekregen van allerlei toonaangevende opnamestudio’s en muzikanten. Kortom, het Engelse audiomerk is dé koning op het gebied van geluid.

Net als Bower & Wilkins is de enige echte 007 – ook wel bekend als James Bond – afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Beiden staan bekend om hun klasse en prestaties en daardoor is de samensmelting van deze twee werelden een perfecte combinatie. Het resultaat is net zo indrukwekkend. Maak kennis met de B&W Px8 Bond 007 Edition.

Uiterlijk en prestaties van de B&W Px8 Bond 007 Edition

De Px8 007 Edition is gemaakt van Midnight Blue Nappa-leer en geïnspireerd op de smokingjas die James Bond droeg tijdens zijn debuut in Dr. No uit 1962. Via een laser is een 007-logo te zien op de bovenkant van de oorschelp. Verder beschikken de headphones over een rode aan-uitknop en een zeefdruk van het logo met de bekende geweerloop. Dit maakt het een stijlvol en elegant geheel, net als de beste man hemzelf.

james bond koptelefoon headset

Met de Px8 zet Bower & Wilkins een nieuwe standaard voor draadloze koptelefoons. Ze worden gebouwd rond een eigen 24-bits draadloos platform dat is geoptimaliseerd voor muziekstreaming met hoge resolutie. De zorgvuldig gehoekte aandrijfeenheden van 40 mm zijn van topkwaliteit en met de ultrasnel reagerende Carbon Cones – geïnspireerd door de alom gerespecteerde luidsprekers uit de 700-serie – legt de Px8 cruciale muzikale details vast die andere koptelefoons missen. Met deze over-ear hoofdtelefoon met ruisonderdrukking luister je naar muziek op een geheel nieuw niveau van helderheid, onderdompeling en realisme.

B&W 007 headphones

Px8 Bond 007 Edition.

Bowers & Wilkins €799,00 Shop nu

Een extra verrijking aan deze headphones is de Bower & Wilkins Music App. Hiermee kan je jouw favoriete muziek direct naar je nieuwe headphones streamen of suggesties krijgen voor nieuwe muziek. Bij de release werkt deze app met onder meer Qobuz, Tidal en Deezer; meer samenwerkingen volgen nog. Dankzij deze app hoor je de ‘True Sound’, volgens Bower & Wilkins de enige manier om te luisteren. De app is te downloaden via Google Play en de App Store.

Hoe zijn de James Bond-headphones gemaakt?

In een documentaire-achtige video legt Bower & Wilkins uit hoe de headphones zijn gemaakt. Hierbij horen we eerst wat persoonlijke verhalen van de makers van dit product. Zo vertelt Gregg Wilson dat hij als vijfjarige kleuter al rondliep met een cassettespeler en allerlei geluiden aan het opnemen was. De componist David Arnold kan ook nog goed herinneren wat hem inspireerde om filmmuziek te maken. Daarnaast horen we nog verhalen van Bond-archivist Meg Simmonds en kledingontwerper Lindy Hemming. Dit product is dus met veel liefde en kennis gemaakt.

 

Verder wordt duidelijk dat de soundtrack van Skyfall en Spectre opgenomen zijn in de studio en door apparatuur van Bower & Wilkins. De twee merken gaan dus al way back. De laatste tijd veel aandacht geweest voor de muziek van James Bond want er werd eerder ook al een concert ten gehore gebracht onder de naam The Sound of 007.

Uit de video blijkt dat er tijdens het maken van dit product veel perfectionisme kwam kijken. Er werd obsessief naar de kleinste details gekeken en er is gebruikgemaakt van de beste materialen om je in alles dat Bond-gevoel te geven. Dit is gelukt, en hoe! Tot slot is er gekozen voor een minimalistisch, subtiel en verfijnd uiterlijk, wat past bij de kwaliteitsobjecten waar iemand als James Bond mee geassocieerd wil worden. Check de website van Bowers & Wilkins voor meer informatie.

In samenwerking met Bowers & Wilkins