Audi gaat met man en macht voor elektrisch rijden

“Elektrisch rijden is populair”, dat is een understatement. De gemeente Amsterdam verwacht in het jaar 2030 maar liefst 82.000 laadpunten nodig te hebben om aan de toenemende vraag te voldoen. Dit klinkt veel, hè? Dat is het ook zeker. Ter realisatie: dit betekent dat er in onze hoofdstad omgerekend iedere 21 meter openbare weg een laadpaal nodig is. Sick!

Niet alleen zal deze verschuiving naar elektrisch rijden een effect op het milieu hebben, maar ook op het straatbeeld, letterlijk. Audi, dat als doel heeft om vanaf 2025 geen brandstofauto’s meer te verkopen én design hoog in het vaandel heeft staan, denkt mee over hoe het stadskarakter behouden kan worden. Daarom ontwierp de bekende Duitse autofabrikant samen met designer Sabine Marcelis en start-up in laadoplossingen Revolt een speciale laadpaal voor onze prachtige hoofdstad. Wij kunnen jullie alvast vertellen: een laadpaal als deze zag jij nog nooit.

 

Sabine Marcellis is een Rotterdamse designer die met Studio Sabine Marcelis zowel nationaal als internationaal een grote naam is. Haar werk wordt gekenmerkt door het feit dat zij experimenteert en innoveert met materialen en veel gebruik maakt van glas.

De nieuwe laadpalen in Amsterdam

In het ontwerp van de Amsterdamse laadpalen combineert ze haar signature stijl met het gebruik van zonnepanelen, met de karakter en historie van de stad in het achterhoofd. Het resultaat: een hypermoderne laadpaal die écht iets terug geeft aan de stad, zowel visueel als in de vorm van stroom. Zelfs elektrische fietsen kunnen worden opgeladen bij de Audi-laadpalen.

Audi laadpaal nieuw design amsterdam

Designer Sabine Marcelis zegt er zelf het volgende over: “Amsterdam is een stad met een rijke geschiedenis en vele gezichten. In mijn ontwerp ging ik daarom terug naar de fundamenten waarop deze is gebouwd, wat letterlijk op palen is. Het zand onder de straten van de stad heb ik in het ontwerp doorvertaald door gebruik te maken van een unieke 3D printtechniek met zand. De spiegeling van het glas symboliseert de lucht, en wat daar gebeurt met de zon en het opwekken van zonne-energie. Zo komen de grond en de lucht samen in de laadpaal. Als laatste zijn ook de drie bekende Amsterdamse Andreaskruizen erin verwerkt.”

Maandag 14 november werd de nieuwe laadpaal onthuld bij Move Amsterdam. Zie hieronder een aantal foto’s van de onthulling of check de website van Audi voor meer informatie:

Laadpaal by Audi & Sabine Marcelis (9)Laadpaal by Audi & Sabine Marcelis (6)

In samenwerking met Audi