Triple meat spaghetti uit de oven
Ingrediënten voor 4 à 5 personen
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 5 kipdrumsticks
- zout & peper
- 1 witte ui
- ½ venkelknol
- ½ chorizo worst (125 gram)
- ½ citroen
- 500 gram snoeptomaten
- 2 theelepels gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
- scheutje balsamicoazijn
- 2 rundersaucijzen
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel suiker
- ½ bol (buffel)mozzarella
- 375 gram spaghetti
- 1 flinke eetlepel honing
- 1 theelepel rodewijnazijn
- Chilipoeder (zoveel als je durft)
Bekijk hier hoe je de pasta maakt.
Martini
Martini is misschien wel de meest bekende cocktail ter wereld. Zoals we al zeiden heeft Britse spion James Bond het drankje naar een hoger niveau weten te tillen. Alhoewel Martini op vandaag de dag vaak wordt gedronken bestaande uit twee ingrediënten, is het toch oorspronkelijk een cocktail bestaande uit drie verschillende ingrediënten.
- 67,5 milliliter London Dry Gin
- 22,5 milliliter Dry Vermouth
- 2 scheutjes Orange Bitters
Combineer alle ingrediënten in een koud mix-glas. Roer het geheel voor ongeveer 30 seconden totdat alles goed op temperatuur is (afgekoeld dus). Schud het geheel om in een gekoeld cocktailglas en maak het af met een citroenschilletje erin.
Gevulde bierblik burgers
Ingrediënten voor 4 burgers
- 800 gram rundergehakt
- peper & zout
- 2 uitjes
- 125 gram champignons
- 100 g spekreepjes
- 3 plakken cheddar (smeltkaas)
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels dijonmosterd
- 80 g zure room
- 4 hamburgerbroodjes
- krulsla
- 1 rijpe vleestomaat
- BBQ-saus
Bekijk hier hoe je de burger maakt.
Chocolade-avocado smoothie
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- ½ grote banaan
- 250ml chocolade amandelmelk
- 1el Cacaopoeder
- 2el suikervrije chocoladesaus
Zo maak je het
- Schenk de chocolade amandelmelk in de blender
- Snijd de banaan en avocado in stukjes en doe deze in de blender
- Voeg het cacaopoeder en de chocolade saus toe
- Mix het geheel tot een egale smoothie
De MAN MAN-burger
- Wij gebruiken voor onze burger een hamburgerbroodje. Je weet wel, zo een die zo lekker knapperig worden als je ze 15 seconden op de gril legt.
- Rundergehakt halen wij bij de slager. Voor vier burgers heb je ongeveer 500 gram nodig.
- De kaas die wij gebruiken is cheddar, een vette kaas die goed smelt.
- Als topping gebruiken wij botersla, avocado, bacon, gegrilde paprika, gebakken uitjes en gegrilde aubergine.
- Om de burger af te maken doen wij zelfgemaakte Amerikaanse saus op de burger;
2 volle eetlepels mayonaise (totaal 30 ml), 2 volle eetlepels ketchup (totaal 30 ml), 1 theelepel rode wijnazijn (5 ml), 1 theelepel Worcestershire-saus. Zout en peper toevoegen. - Een burger zonder friet is als appeltaart zonder slagroom. Wij hebben het liefste zoete aardappelfrietjes;
verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel het met de olijfolie en schep het om zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de friet in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar. Schep ze elke 10 minuten om.