De woning in Weiteveen heeft een lugubere geschiedenis

De makelaar, Arvid Lange, is realistisch over de impact van deze sinistere geschiedenis op de verkoop van de woning aan de Bargerweg 49, te Weiteveen. “We hebben al meer dan tien bezichtigingen gepland, maar het is de vraag hoeveel mensen echt geïnteresseerd blijven als ze de volledige geschiedenis van het pand kennen,” vertelt hij. Het lijkt erop dat de aantrekkingskracht van het huis misschien niet opweegt tegen de schaduw van het verleden.

Het echtpaar Sam en Ineke kocht de woning van Richard K., maar al snel ontstond er onenigheid over de staat van het huis. Dit leidde tot een ruzie die uiteindelijk escaleerde in een tragedie die het dorp in shock achterliet. Arvid geeft aan dat het ‘as is, where is’ beleid inhoudt dat de koper de woning in zijn huidige staat koopt, met een clausule dat de woning niet door de verkoper zelf bewoond is geweest. Lange probeert de negatieve associaties te minimaliseren door te benadrukken dat er niets meer te zien is van het drama dat zich daar heeft afgespeeld.

funda woning dubbele moord

De vraag: durf jij het aan?

Het is een frappante situatie: een huis dat normaal gesproken een droomplek voor veel mensen zou zijn, maar nu beladen is met een zware geschiedenis. Voor wie niet huiverig is voor een beetje drama in hun leven, kan dit wel eens de kans zijn om een stuk onroerend goed te bemachtigen dat anders buiten bereik zou blijven. Maar voor velen zal de gedachte aan wat er is gebeurd misschien toch een te zware last zijn om mee te dragen.

Als je geïnteresseerd bent in de woning, moet je je goed afvragen of je klaar bent om te leven met de geschiedenis die het huis met zich meedraagt. Zou jij het aandurven om in zo’n pand te wonen? Of is de schaduw van het verleden een te grote obstakel? Het is een keuze die je goed moet overdenken. Bekijk hieronder meer foto’s (bron: Funda):

funda huis welteveen aangeboden

funda met extra huis