Het waargebeurde verhaal van Woman of the Hour

De film vertelt het verhaal van Rodney Alcala, een beruchte seriemoordenaar die verantwoordelijk was voor de dood van meerdere vrouwen in de jaren ’70. Het vreemde is dat hij, terwijl hij midden in zijn moordgolf zat, deelnam aan The Dating Game, een populair tv-programma waar vrijgezellen op zoek gingen naar een date. Actrice Anna Kendrick, die je misschien kent van Pitch Perfect, speelt in de film niet alleen de hoofdrol, maar heeft ook de regie op zich genomen. Ze kruipt in de huid van een aspirant-actrice die op datzelfde datingprogramma verschijnt en in de buurt komt van deze monsterlijke moordenaar.

Rodney wordt gespeeld door Daniel Zovatto, bekend van The Pope’s Exorcist. Daarnaast zien we bekende gezichten zoals Tony Hale (Veep), Nicolette Robinson en Pete Holmes voorbij komen. De film belooft spanning, ongemak en een kijkje in een bizar stuk van de Amerikaanse tv-geschiedenis.

Bekijk hier de trailer:

Ratings IMDb en Rotten Tomatoes

De film is pas net uit, maar de eerste reviews stromen al binnen. Op IMDb scoort Woman of The Hour momenteel een solide 6,8 wat meer dan prima is voor een nieuwe thriller op Netflix. Kritische gebruikers prijzen de spanning en de prestaties van Anna Kendrick als actrice én regisseur. Op Rotten Tomatoes doet de film het ook allesbehalve slecht. Hier scoort hij een behoorlijk rating van 90% op de Tomatometer en een 70% op de Popcornmeter, wat laat zien dat de kijkers de film over het algemeen goed ontvangen.

Woman of The Hour weet dus een solide eerste indruk achter te laten bij zowel critici als het publiek. Dus als je zin hebt in een spannende filmavond vol spanning, ongemak en een verhaal dat nét te vreemd is om fictie te zijn, dan is deze Netflix Original zeker het proberen waard.