Verhaallijn van Nemesis

Nemesis duikt diep in de wereld van belastingontwijking en financiële misleiding. We volgen Sylvia van Maele, een badass officier van justitie in Den Haag, en Lars van Deurnen, een rechercheur bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Samen gaan ze de strijd aan met een meedogenloze elite die alles op alles zet om hun rijkdom en macht te behouden.

Bekijk hieronder de trailer van Nemesis:

 

Cast van de eerste Nederlandse serie van Disney+

Lies Visschedijk speelt Sylvia van Maele, die zich helemaal inzet om financiële misdaad aan te pakken. Romana Vrede is Lars van Deurnen, die samen met Sylvia de schimmige wereld van belastingontwijking ontrafelt. Dan hebben we Peter Blok als Ed Koppers, een sleutelfiguur in de machtsdynamiek van de elite. Jade Olieberg speelt Nina Jacobs en Bram Suijker is Markus Frederiks. Deze personages zitten allemaal vast in een web van fraude en morele dilemma’s, wat de serie alleen maar spannender maakt.

De eerste reacties over Nemesis

Volgens de NPO is Nemesis niet alleen een serie die je vermaakt, maar ook belangrijke maatschappelijke thema’s aanstipt. Ze zeggen: De serie biedt een scherp inzicht in de schimmige wereld van belastingontwijking en de gevolgen daarvan voor de samenleving.” Hoe relevant is dat in deze tijd, waarin financiële misdaad steeds meer aandacht krijgt?

Nemesis is vanaf vandaag te zien op Disney+.