De verhaallijn van Shrinking

Shrinking draait om Jimmy, een therapeut die worstelt met het verlies van zijn vrouw. In plaats van te blijven hangen in zijn eigen verdriet, besluit hij alles anders te doen: hij gaat zich extreem bemoeien met het leven van zijn cliënten. En we bedoelen écht bemoeien. Geen standaard psychologische praatjes, maar keiharde, ongezouten adviezen die net zo vaak hilarisch zijn als confronterend. Het is een perfecte mix van rauwe emoties en messcherpe humor, waar je tegelijkertijd om lacht én van slikt.

Bekijk hier de trailer van Shrinking seizoen 1:

Wie spelen erin?

De cast van Shrinking is om je vingers bij af te likken. Natuurlijk heb je Jason Segel (bekend van How I Met Your Mother) in de hoofdrol, maar ook niemand minder dan Harrison Ford steelt de show. Ja, die legendarisch Harrison Ford! En hij is grappiger dan ooit tevoren. Daarnaast zie je onder anderen Jessica Williams en Heidi Gardner voorbijkomen, die allemaal hun eigen briljante bijdragen leveren aan deze al ijzersterke cast. Met Ford als de stoïcijnse, droge mentor en Segel als de chaotische Jimmy krijg je een dynamiek die je nergens anders ziet.

Ratings IMDb en Rotten Tomatoes voor Shrinking

Dat Shrinking een hit is, blijkt wel uit de cijfers. Op IMDb scoort de serie maar liefst 8,0, en op Rotten Tomatoes doet ie het nóg beter: een Tomatometer-score van 91% en een publieksscore van 87%. En dat is niet zonder reden. De combinatie van sterke dialogen, herkenbare emoties en een vleugje absurditeit maakt deze serie een pareltje dat je echt niet wilt missen.

Dus waar wacht je nog op? Zet Apple TV aan, en bingewatch de twee volledige seizoenen van Shrinking (te zien sinds 16 oktober 2024).