“Nothing but a piece of art”

In het mooie Woerden staan bij de welbekende autodealer Bernard Exclusives immer indrukwekkende vierwielers in de etalage. Deze verkoper heeft dag in dag uit imponerende Ferrari’s in de verkoop staan, en ook voor peperdure wagens van Aston Martin ben je bij Bernards aan het juiste adres. Met de Lamborghini Countach LPI 800-4 gaat de Woerdense autodealer echter nog een stapje verder. Via kanalen op sociale media laat Bernards weten dat hij deze indrukwekkende bolide, met een wereldwijde oplage van slechts 112 stuks, op de kop heeft weten te tikken. “Nothing but a piece of art”, staat te lezen onder een Instagrampost waarop de Lambo staat te shinen. Dit specifieke exemplaar beschikt over een bijzondere lak en een prachtig interieur, waar het hart van menig autoliefhebber sneller van zal kloppen. Het is echter nog onbekend voor hoeveel de Lambo aan de man zal worden gebracht. Het is zelfs niet eens 100% zeker dat de bolide überhaupt in de verkoop zal verschijnen.

Wereldwijde oplage van slechts 112 stuks

Tijdens de beroemde Autosalon van Genève, zo’n vijftig jaar geleden, werd de Countach LPI 800-4 van Lamborghini voor het eerst gepresenteerd. De wagen maakte zo’n goede indruk dat de Italiaanse autofabrikant besloot de volgende modellen te baseren op dit exemplaar. Dit exacte model is dus de fundering van vele andere auto’s uit de collectie van Lamborghini. Volgens Lambo zelf is de Countach LPI 800-4 geïnspireerd op het verleden en gemaakt voor het heden. Het unieke uiterlijk van de wagen kunnen we daarom gerust als ‘futuristisch’ bestempelen. Onder de motorkap ligt een dikke V12-motor te pronken, wat wereldwijd bij slechts 112 exemplaren het geval is. Bernards mag zichzelf dus wel een schouderklopje geven voor deze spectaculaire aanwinst.

Waarde van de Lamborghini Countach LPI 800-4: ruim 2,4 miljoen euro

Het interieur is minstens net zo stijlvol als de buitenzijde van de Lamborghini. Het geheel ziet er netjes en klassiek uit, waarbij voornamelijk gebruik is gemaakt van koolstofvezelmaterialen en enkel- en tweekleurige details. Het vermogen van 814 pk realiseert een topsnelheid van maar liefst 355 km/u. Binnen slechts 2,8 seconden weet deze Lambo vanuit stilstand naar de 100 km/u te versnellen. Zelfs op het circuit zal je met deze bolide dus nog een baas zijn. Stel dat de wagen in de verkoop komt te staan bij Bernard Exclusives, zal de verkoopprijs er vermoedelijk niet om liegen. De waarde van de wagen wordt geschat op dik 2,4 miljoen euro, waardoor veel autoliefhebbers onder ons deze Lamborghini wel op hun buik kunnen schrijven!