Wat zeggen de kenners?

Critici maken het leven zuur voor de film Joker 2 (ook wel bekend als Joker: Folie à Deux). Op Rotten Tomatoes bijvoorbeeld verdient de film van zowel critici (33%) als fans (31%) een bijzonder lage score. De verwachtingen waren torenhoog na het succes van de eerste Joker, maar veel kenners wijzen erop dat deze sequel de ziel mist die de originele film zo bijzonder maakte. Ook zijn de tot dusverre financiële verdiensten van de film zeer ondermaats.

Zelfs het acteerwerk van Joaquin Phoenix, dat doorgaans wordt geprezen, wordt nu met een kritische blik bekeken. Zijn prestatie lijkt verloren te gaan in een zwak script en een chaotische verhaallijn. Hiernaast wordt er veel kritiek geuit op het feit dat er gekozen is voor musicalfilm, wat velen benoemen als een extreem vreemde, lachwekkend slecht uitgevoerde en over het algemeen een slechte beslissing.

joker 2

Waarom stormen mensen de zaal uit?

De reacties van bioscoopbezoekers zijn veelzeggend. Veel mensen geven aan dat ze zich verveelden, terwijl anderen het gevoel hadden dat de film te veel op shockeffecten leunde zonder echte betekenissen. Het lijkt alsof de regisseur, Todd Phillips, zich heeft laten leiden door een behoefte aan controverse, wat resulteert in een film die geen echte vorm van een boodschap of emotionele impact heeft.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de film werd zo slecht ontvangen dat relatief veel mensen in de bioscoop letterlijk de zaal uit stormden. Hier zijn enkele TikToks die deze ervaringen vastlegden:

@optimalik Review at the end 🙌🏼 #joker ♬ original sound – Optimalik

@samsonengertecht Wat een schijt film #fyp #joker ♬ origineel geluid – samson En gert

Is Joker 2 echt zo slecht?

Maar is Joker 2 echt een totale misser? Sommige fans beweren dat het wel degelijk interessante elementen bevat, zoals een aantal knappe cinematografische keuzes en diepgang in bepaalde personages. Echter, die momenten worden vaak overschaduwd door de algehele ontevredenheid van de rest van de bioscoopgangers.

Desondanks blijft de vraag hangen: hoe kan het dat een film met zoveel potentieel zo’n negatieve respons oproept? Het lijkt erop dat de grote verwachtingen de grootste vijand van deze sequel zijn geworden. Wat ooit zo’n goed idee leek, blijkt nu een flinke teleurstelling te zijn.

Dus, ga je de uitdaging aan om niet in slaap te vallen tijdens je bioscoopbezoek, of laat je deze film links liggen? De film draait in ieder geval nu in Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier in ieder geval de trailer van de film: