Jarenlang wonen in een verlaten spookstad

De afgelopen vier jaar is Brent Underwood reeds woonachtig geweest in de verlaten spookstad Cerro Gordo, waar hij veelvuldig video’s opnam voor op YouTube. Hoewel Brent op dit moment de enige inwoner van de stad is, waren er vroeger maar liefst 4700 mensen woonachtig. Daarmee was Cerro Gordo de dichtstbevolkte mijnstad van Californië. In 1957 werden de mijnen in deze stad gesloten, waardoor men besloot te vertrekken om in andere steden hun centen te verdienen. Zo’n 63 jaar later werd het stadje verkocht aan de ondernemers Brent Underwood en Jon Bier. Brent besloot al snel een kanaal op YouTube te starten om te laten zien hoe hij de spookstad probeert te verbouwen tot toeristische attractie. Op dit kanaal genaamd Ghost Town Living is niet alleen te zien hoe Brent dit doel probeert te realiseren, maar laat hij ook zien hoe het is om jarenlang in een verlaten stad te wonen.

Bekijk hieronder zijn video:

De spoken in Cerro Gordo plagen Underwood

Opmerkelijk is het verhaal rondom de aankomst van Brent in Cerro Gordo. De Amerikaan had een huisje uitgezocht om in te gaan wonen, maar raakte direct ingesneeuwd. Waren het de spoken of was het toeval? Hoe dan ook, Underwood liet zich niet zomaar afschrikken en bleef zich inzetten voor dit indrukwekkende project. Om te beginnen besloot hij een kleine hut te bouwen waar mensen geen last hoefde te hebben van de duivelse spoken in de stad. Underwood wist dit huisje uit de grond te stampen, al had hij naar eigen zeggen weinig ervaring met soortgelijke bouwprojecten.

“Het licht was aan, ook al was de deur op slot”

Aan het begin van het project zei Brent dat hij absoluut niet geloofde in geesten en spoken, maar daar kwam al snel verandering in. Zo liep de eigenaar van de spookstad langs één van de huisjes in Cerro Gordo, toen hij ineens zag dat hij door het raam werd bekeken door een gezicht. Underwood was in de veronderstelling dat het één van de aannemers was, die hem hielp bij het renoveren van het mijnstadje. Later bleek echter dat er al twee weken lang geen aannemers in de stad aanwezig waren geweest. Zeer interessant en eng natuurlijk, waardoor Underwood besloot een beetje te experimenteren. Zo deed hij het licht in de woning uit en deed hij de deur op slot. Later was het licht ineens aan, terwijl de deur nog altijd op slot zat. Brent weet uiteraard niet zeker of dat dit het werk is geweest van een spook, al zou dat niet opmerkelijk zijn in een spookstad als Cerro Gordo.

Groot gebrek aan stromend water

Brent Underwood heeft hard gewerkt om een hotel in de spookstad te realiseren. Deze bouw was niet eens het grootste probleem waar de Amerikaanse ondernemer mee te maken kreeg. Zo bleek er een groot gebrek aan stromend water te zijn, wat grote uitdagingen met zich meebrengt. Op dit moment probeert Underwood het water uit de oude mijnen te pompen, al gaat dat nog niet zo gemakkelijk. Voorlopig zit Brent dus nog wel tussen de spoken en geesten. Tja, je moet het maar durven!