Verbazing is niet te danken aan de ‘standaard’ inrichting

Op het eerste oog lijkt deze woning in het Zuid-Hollandse Brielle doodnormaal te zijn. Zo is er geen sprake van een opmerkelijke vraagprijs (450.000 euro) of een sterk afwijkend vooraanzicht. Het huis staat in een normale wijk en onderscheidt zich niet van de omliggende woningen.

Hetzelfde geldt voor de binnenzijde waar nog geen 150 vierkante meter aan woonoppervlak ruimte biedt voor zeven verschillende kamers. De ruimte is verdeeld over een royale living en woonkeuken met laminaatvloer op de begane grond, en een vijftal slaapkamers op de eerste verdieping. Alles is keurig ingericht en vooral de bijbehorende badkamer mogen we zelfs best luxe noemen.

Dikke boom groeit dwars door het dak van het tuinhuisje

Goed, het mag duidelijk zijn dat het interieur niet enorm opmerkelijk is, maar waarom verscheen de woning dan veelvuldig op sociale media? Om daarachter te komen is het van belang om via de living de achtertuin te betreden. Hier treffen we veel ruimte aan met diverse zitgelegenheden en een prachtig uitzicht over het water. So far so good, maar van het tuinhuisje in deze achtertuin zal je opkijken, want staat die dikke boom in de achtertuin nu voor of achter het houten hutje? Bij nader inzien worden we verrast door het feit dat de boom dwars door het dak van het tuinhuisje is gegroeid. Ja, echt waar.

Makelaar negeert het opmerkelijke detail van de berging

De ongelukkige plaatsing van de boom kan ermee te maken hebben dat de makelaar in de advertentie spreekt over een berging in plaats van tuinhuisje. Verder is het op z’n minst opmerkelijk dat dit rare details nergens wordt genoemd en de potentiële koper dus enkel op de boom wordt gewezen dankzij de foto’s. Of de boom nu daadwerkelijk door het dak heen is gegroeid of dat het design van het tuinhuisje is aangepast aan de boom, die dus reeds in de achtertuin stond, valt moeilijk te zeggen.

Tja, was het huisje er eerder of was het toch de boom? De bouwperiode van de woning begon al in 1971 waardoor de boom en/of de berging al dik vijftig jaar oud zijn. Met dit aparte details weet de woning zich hoe dan ook te onderscheiden van de aangrenzende rijtjeswoningen. Als je erg gecharmeerd bent van dit unieke tuinhuisje moet je er snel bij zijn en een bedrag meebrengen van 450.000 euro. Zie hieronder een aantal extra foto’s van het huis in Brielle en het merkwaardige tuinhuisje: