De verhaallijn van The King

Heb je The King al gezien? Dit is echt een film die je niet wilt missen! Het verhaal draait om Hal, een jonge prins gespeeld door de supergetalenteerde Timothée Chalamet. Hij begint als een beetje een losbol, maar als zijn vader, koning Henry IV, overlijdt, moet hij de troon op zich nemen. En dat is geen gemakkelijke klus.

Hal moet zich omvormen van een onverschillige jongeman tot een echte koning, en dat gaat niet zonder moeite. De film neemt je mee naar de iconische Slag bij Agincourt, waar de spanning en de actie je op het puntje van je stoel houden.

Benieuwd? Bekijk de trailer hieronder:

Een goede cast met Timothée Chalamet in de hoofdrol

Laten we het even hebben over de cast, want die is echt top. Timothée Chalamet is geweldig als Hal, en hij wordt bijgestaan door Joel Edgerton als Falstaff, die een soort mentor voor hem is. Sean Harris speelt de trouwe bondgenoot van Hal, en dan hebben we Robert Pattinson, die als de Franse dauphin met zijn hilarische accent en flamboyante stijl echt de show steelt. Deze acteurs brengen de personages tot leven en zorgen ervoor dat je helemaal in het verhaal wordt gezogen. Het is een ensemble dat je niet wilt missen!

Beoordelingen van IMDb en Rotten Tomatoes

Nu, laten we het hebben over wat anderen van de film vinden. Op IMDb scoort The King een 7.3/10. Niet slecht, toch? Maar het is ook niet de beste score ooit. Op Rotten Tomatoes zien we op de Tomatometer een score van 71%. We kunnen dus wel stellen dat de kenners positief zijn. Echter zijn de ‘normale’ kijkers nog enthousiaster, en geven The King een score van maar liefst 84% op de Popcornmeter.

the king film tip netflix

De meeste recensies van kijkers zijn dus positief over de film The King; Het is slim geschreven, geweldig geschreven en een passend slot van een superieur historisch portret.

The King is nu te streamen op Netflix!