Ze kocht een tablet voor haar zoon toen hij pas drie jaar oud was. En sindsdien is ze relaxed over zijn schermgebruik. Ze zegt: “Mensen denken dat een scherm een oppas is. Maar als je geen kinderopvang kunt betalen, waarom zou je dan niet de tv aanzetten om even wat dingen gedaan te krijgen?” Klinkt logisch, toch? Jay gelooft dat ouders zich niet schuldig hoeven te voelen over het gebruik van schermen, vooral niet als ze het moeilijk hebben met de kosten van kinderopvang.

Balans is de sleutel

Maar wacht, er is meer. Jay zorgt ervoor dat haar kids een goede balans hebben tussen schermtijd en andere activiteiten. Ze zegt: “We hebben dagen uit en dagen in. We maken zeker tijd voor leuke uitjes, maar soms hebben we ook gewoon chill dagen thuis.” En ja, de schermen gaan een half uur voor bedtijd uit. Dit laat zien dat ze zich bewust is van het belang van een goede nachtrust en het creëren van een gezonde routine.

Jay en haar man, Simon, zorgen ervoor dat hun kinderen niet alleen maar op de bank zitten. Ze maken regelmatig uitstapjes en zorgen ervoor dat er ook tijd is voor andere activiteiten, zoals knutselen en spelen. Dit laat zien dat ze een stabiele invalshoek heeft, waarbij ze zowel schermtijd als actieve tijd waardeert.

Bewust van de gevaren

En ja, ze is zich ook bewust van de mogelijke negatieve effecten van al die schermen. “Sommige mensen waren echt geschokt dat ik hem de hele dag op het scherm laat. Maar ik ken mijn kinderen en weet wanneer het te veel wordt.” Jay is ook van mening dat schermen een waardevolle bron van leren kunnen zijn, vooral omdat haar kinderen ook op school met technologie werken. “Het is allemaal digitaal tegenwoordig, en ik vind het belangrijk dat ze leren omgaan met technologie,” voegt ze eraan toe.

Hoewel we zeker voorstander zijn van het feit dat ze haar kids om leert gaan met de nieuwste technologieën, dienen kids in onze ogen ook nog altijd lekker veel buiten te zijn. Dit geldt niet alleen voor de kinderen van Jay en Simon, maar voor talloze gezinnen. Steeds minder kinderen spelen buiten tegenwoordig, en dat is wel degelijk een kwalijke zaak.