De verhaallijn van Megalopolis

Megalopolis vertelt het verhaal van architect Cesar Catilina, gespeeld door de geweldige Adam Driver. Hij komt in conflict met de burgemeester van New Rome, Franklyn Cicero, vertolkt door Giancarlo Esposito. De film speelt zich af in een futuristische versie van New York, waar Catilina een utopisch bouwproject wil realiseren. Maar zoals je kunt verwachten, zijn er talloze obstakels en conflicten die zijn plannen bedreigen. Dit zorgt voor een spannende en meeslepende plot die je op het puntje van je stoel houdt.

Bekijk hieronder de trailer van Megalopolis:

De cast en regie van de film

En laten we het even hebben over de cast. Naast Adam Driver en Giancarlo Esposito, zien we ook Shia LaBeouf, die echt lof kreeg voor zijn rol als Clodio Pulcher. Jon Voight voegt ook zijn talent toe aan deze indrukwekkende line-up.

Zoals gezegd, is de regie in handen van een meesterbrein. Wat Megalopolis extra bijzonder maakt, is dat Coppola al decennia bezig is met dit project. Laurence Fishburne vertelde dat Coppola het idee al tijdens Apocalypse Now had. Het script kwam pas in de jaren 80 tot leven, maar door financiële problemen bleef het lange tijd in de koelkast. Coppola heeft zelfs delen van zijn wijnbedrijf verkocht om dit project te financieren. Nu, jaren later, is het bijna zover en kunnen we zijn visie op het grote scherm zien.

megalopolis film nieuw

De reacties zijn wisselend

De film ging eerder dit jaar in première op het prestigieuze filmfestival van Cannes, waar het een gemengde ontvangst kreeg van critici. Met een score van slechts 51% op Rotten Tomatoes is het duidelijk dat de film verdeeldheid zaait. Sommige critici prijzen de gedurfde visuele stijl en de ambitieuze thematiek, terwijl anderen het verhaal als verwarrend en onsamenhangend beschouwen.

De film Megalopolis zal vanaf 5 december 2024 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. We dienen dus nog even geduld te hebben tot we deze potentiële knaller kunnen zien.