Woman of the Hour is een angstaanjagende true crime-film

Netflix heeft dus net de trailer gedropt van Woman of the Hour, de nieuwe true crime film die al flink wat hype creëert. En dat is niet zomaar! Deze thriller is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Rodney Alcala, die in de jaren 70 opdook op het Amerikaanse datingprogramma The Dating Game. Anna Kendrick maakt met deze film niet alleen haar regiedebuut, maar speelt ook de hoofdrol als Cheryl Bradshaw, de nietsvermoedende vrouw die een ontmoeting heeft met de ó zo beruchte Alcala.

De trailer laat meteen een beklemmende sfeer zien, waarin Kendrick als Bradshaw steeds ongemakkelijker wordt door het bizarre gedrag van Alcala, gespeeld door Daniel Zovatto. Deze film belooft niet zomaar een standaard true crime-verhaal te worden, maar geeft ook een diepere boodschap mee over de kwetsbaarheid van vrouwen en de verborgen gevaren die zij kunnen tegenkomen, zelfs op schijnbaar veilige plekken zoals een tv-programma. De spanning is om te snijden, en dit is al te voelen in de trailer (dat belooft veel goeds voor het echte werk!).

Bekijk hier de trailer van Woman of the Hour:

Torenhoge verwachtingen van Woman of the Hour

Op IMDb (7,7) en Rotten Tomatoes (90%) hebben de geluksvogels die de film eerder mochten zien de film uiterst hoog gescoord, wat nog meer bijdraagt aan de torenhoge verwachtingen.

Met een release op 18 oktober is de grote vraag of Woman of the Hour de volgende hit wordt in het genre, net zoals eerdere true crime-successen als Dahmer en Mindhunter. De combinatie van het grimmige, waargebeurde verhaal en Kendricks regiedebuut maakt de verwachtingen in ieder geval hoog. Zet de film maar alvast op je watchlist!