Ryan Murphy’s Monster krijgt ook een seizoen 3

Het derde seizoen van Ryan Murphy’s populaire true crime-serie Monster komt eraan en belooft gruwelijker te worden dan ooit. Na de schokkende verhalen van Jeffrey Dahmer in seizoen 1 en de Menendez-broers in seizoen 2, welke binnenkort te zien is, richt seizoen 3 zich op een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis: Ed Gein, ook wel bekend als The Butcher of Plainfield. Geins bizarre en griezelige misdaden vormen de basis voor dit nieuwe hoofdstuk van de serie.

Charlie Hunnam is gecast als Ed Gein. Hij zal de complexe en gestoorde persoonlijkheid van Gein tot leven brengen, wat dit seizoen nog spannender maakt. Zijn casting wekt hoge verwachtingen, aangezien hij bekend staat om intense en krachtige acteerprestaties.

Wie was Ed Gein?

Ed Gein bracht twee vrouwen om het leven, Bernice Worden en Mary Hogan, maar zijn afschuwelijke reputatie ontstond vooral door zijn activiteiten als grafrover. Gein groef lichamen op van pas overleden vrouwen die leken op zijn moeder, en verwerkte hun lichaamsdelen tot huishoudelijke voorwerpen en kledingstukken. Zijn obsessie met de dood en het conserveren van lichamen maakt hem tot een van de meest angstaanjagende criminelen in de geschiedenis.

Zijn misdaden werden in 1957 ontdekt, toen de 58-jarige Bernice Worden vermist raakte. De politie doorzocht Geins huis en stuitte op een nachtmerrieachtige scène: kleding gemaakt van menselijk vel, schedels gebruikt als kommen, en een lichaam zonder hoofd dat aan het plafond hing. Naast de moorden bekende Gein ook het opgraven van tientallen lichamen voor zijn macabere projecten.

Een iconische invloed op popcultuur

Hoewel Gein ‘slechts’ twee moorden pleegde, had hij een enorme impact op de horrorwereld. Zijn gruweldaden dienden als inspiratie voor enkele van de meest iconische horrorpersonages. Deze invloed maakt het derde seizoen van Monster niet alleen een waargebeurd verhaal, maar ook een diepgaande verkenning van hoe Geins gruweldaden de basis legden voor moderne horror.

Wat kun je verwachten van seizoen 3?

Seizoen 3 belooft een diepgaande kijk op de psychologische toestand van Ed Gein, waarbij zijn verstoorde relatie met zijn moeder centraal staat. De serie gaat niet alleen in op de feiten van zijn misdaden, maar onderzoekt ook wat iemand tot zulke verschrikkelijke daden drijft. De focus zal liggen op de mentale stoornissen van Gein en hoe zijn geobsedeerde liefde voor zijn overleden moeder een sleutelrol speelde in zijn misdaden.