Zeeën van rust en privacy in de Franse Dordogne

In het Franse plaatsje Aubas, in het midden van de natuur, staat momenteel een spectaculair onderkomen te koop. De woning beschikt niet alleen over een indrukwekkend uiterlijk en een buitenzwembad, maar bezit ook nog een enorm perceel met een oppervlakte van precies 3.120 vierkante meter. Voor zulke achtertuinen dien je in Nederland diep in de buidel te tasten, terwijl dit stulpje voor een schijntje in de etalage staat. Dit vrijstaande woonhuis bevindt zich in de populaire Dordogne en biedt dus zeeën van rust en privacy. De woning is ideaal als vakantiehuis, maar is ook geschikt om als vaste woonplaats te worden gebruikt. Het is hoe dan ook een plek waar aan vakantiesferen geen gebrek zal zijn, wat het voor velen een droomvilla maakt. Ook de woonoppervlakte van 200 vierkante meter is zeer royaal en beschikt bovendien over vier verschillende slaapkamers en twee badkamers. Je zou denken dat al deze luxe erg veel geld moet gaan kosten, maar niets is minder waar. De woning staat op dit moment te koop voor slechts 298.000 euro. Daar moet echter een klein commissiebedrag aan worden toegevoegd, die zal worden doorgespeeld naar de makelaar en notaris. In z’n totaliteit kost het optrekje dus bijna 316.000 euro, wat nog steeds niet duur is!

Klassieke woning met sierlijke oprijlaan

Een groot klassiek hek houdt de sierlijke oprijlaan gescheiden van de openbare weg. De auto valt na het afleggen van deze oprit te parkeren in een gigantische inpandige garage, waar plek is voor minstens tien bolides. Ook aan de achterzijde van de woning is extra plaats voor het wegzetten van extra vierwielers. Als we naar de voorzijde van het huis kijken kunnen we wel spreken van een keurige villa, waar de authentieke details nog behouden zijn gebleven. Het optrekje werd in 1984 al neergezet en heeft dus heel wat te verduren gekregen, maar de nodige onderhoudsklussen zijn tijdig voldaan. Hierdoor is de villa misschien niet de nieuwste in de Dordogne, maar wel één van de charmantste. De witte luiken voor de ramen en de hoge trap aan de voorkant van het huis, leveren een bijdrage aan de klassieke stijl van de woning.

Zwemmen in het buitenbad onder de Franse zon

De villa moet het vooral hebben van de spectaculaire voortuin, waar kosten noch moeite zijn gespaard. Deze tuin is perfect om in de vakantiesferen te komen, wat voor een vakantiewoning we een vereiste is. Er zijn diverse buitenterassen aangelegd waar de beste wijnen van Frankrijk kunnen worden gedronken, maar dat is slechts het begin van het hoge luxegehalte op dit perceel. Vooral het enorme buitenzwembad aan de voorzijde van de woning, maakt van dit optrekje de droomvilla van iedere man. Wie wil er nu niet een duik nemen in een privézwembad terwijl het Franse zonnetje fel schijnt? De stijlvolle betegeling rondom het bad maakt het geheel helemaal af, en ook het afdekzeil is geen overbodige luxe. Dit zeil zorgt ervoor dat er geen vuiligheid in het zwembad komt, wanneer je het even niet gebruikt. Daarmee voorkom je een hoop schoonmaakwerk en onnodige extra kosten. Het onderhouden van een buitenzwembad kan in sommige gevallen namelijk nogal in de papieren lopen. Hier niet!

Als extraatje is er een tuinhuisje aangelegd, waar we wederom een buitenterras aantreffen. Hoewel er met dit huisje helemaal niets mis is, zou een kleine verbouwing al kunnen zorgen voor een verbetering in luxe. Als je met een kritische blik kijkt, valt er van dit onderdeel van de tuin een prima privé-wellness te maken. Een jacuzzi en kleine sauna moeten op z’n minst mogelijk zijn. Nee, dat zal vast niet goedkoop zijn, maar de vraagprijs van de woning moet toch enigszins compenseren.

Eerste verdieping als woongedeelte

Ook aan de binnenkant van de woning komen we veel ruimte tegen. De begane grond is, naast een inpandige garage, voorzien van een royale living en twee slaapkamers. Één van deze slaapkamers is extra luxe en beschikt over een en suite badkamer. Het valt op z’n minst opmerkelijk te noemen dat het woongedeelte van het huis zich vooral op de eerste verdieping bevindt. Wellicht heeft de architect er anno 1984 daarom voor gekozen om deze verdieping vanaf buiten bereikbaar te maken door middel van een trap. De eerste verdieping biedt, na het doorgaan van de hal, toegang tot een riante woonkamer met woonkeuken. Aangrenzend is de ruime serre aangelegd, waar de schuifpuien een prachtig uitzicht bieden over de achtertuin met zwembad. Verder is de eerste verdieping voorzien van een drietal slaapkamers en een extra badkamer.

Spotgoedkope vakantiewoning in Frankrijk

Ondanks de aantrekkelijke vraagprijs van dit huis, staat het inmiddels al langer dan een halfjaar in de verkoop. Wat potentiële kopers tegenhoudt, valt lastig te zeggen. Per vierkante meter betaal je voor dit optrekje slechts 1.490 euro, wat we vandaag de dag bijna niet meer tegenkomen. Daarom lijkt dit de ideale kans te zijn om jezelf van een prachtige vakantiewoning te voorzien. Voor dit soort bedragen koop je in Nederland nog niet eens een hoekhuis in Drenthe, dus wat heb je liever? Bekijk hieronder een aantal extra foto’s van deze villa in de Franse Dordogne!