Waar gaat de Nederlandse film over?

In De Terugreis worden we meegenomen in het verhaal van Jaap en Maartje, een echtpaar dat al bijna vijftig jaar lief en leed met elkaar deelt. Terwijl Jaap op leeftijd is, vaak chagrijnig doet en liever thuisblijft, is Maartje nog altijd vol energie. Maar wanneer ze een brief ontvangen van een oude vakantievriend besluit Jaap met tegenzin om samen met Maartje richting Zuid-Europa te reizen. De roadtrip in hun oude auto door een veranderd Europa brengt niet alleen oude herinneringen naar boven, maar onthult ook dat Maartje aan het dementeren is. Hierdoor komen ze samen tot nieuwe inzichten over hun relatie, liefde en de onvermijdelijke veranderingen in hun leven.

Bekijk hier de trailer van De Terugreis:

Goede recensies over De Terugreis

De film werd met open armen ontvangen door zowel critici als publiek. Op IMDb scoort De Terugreis een stevige 7.6, en op MovieMeter wordt de film beloond met een gemiddelde van 3,59 uit 5, gebaseerd op 91 reviews. Dat is niet niks voor een Nederlandse film! Op X delen kijkers ook enthousiast hun reacties, waarbij vooral de sterke acteerprestaties en de herkenbare, soms pijnlijke, maar ook humoristische situaties worden geprezen. Check hier wat voorbeelden van tweets van supporters van de film:

tweet

tweet

tweet

Of je nu van Nederlandse films houdt of niet, De Terugreis lijkt er eentje te zijn die je niet zomaar wilt overslaan. Dus, popcorn erbij, Netflix opstarten en kijken maar!