B&B vol liefde op het water

Peter verwelkomde RTL Boulevard aan boord van zijn schip, de Johanna, dat hij slim heeft omgetoverd tot een drijvende B&B. Vanaf het eerste moment kon hij het niet laten om een sneer uit te delen naar zijn voormalige mededeelneemster Iris. “In tegenstelling tot haar serveer ik hier wél ontbijt én diner, bereid door een chefkok die zelfs veganistisch en vegetarisch kan koken”, grinnikte hij. “Je kent het wel”, voegde hij er luchtig aan toe.

Binnenin de Johanna valt meteen iets op: drakenbeeldjes, en veel ook. Peter, geboren in het jaar van de draak, vindt ze simpelweg mooi en leuk. Terwijl hij een kopje koffie aanbiedt, roept hij via zijn walkietalkie naar Gina om een bakkie te brengen. De sfeer is ongedwongen, en Peter praat ontspannen over zijn ervaringen met B&B Vol Liefde. Hoewel hij toegeeft dat hij nerveus was, is hij trots op hoe hij het heeft aangepakt. Over Iris is hij duidelijk: er was geen vonk en hij voelde ook geen drang om in Griekenland iets te beginnen. “Zoiets gebeurt nou eenmaal niet zomaar”, legt hij uit, en daarom vond hij het niet netjes om te blijven.

Schipper Peter geeft een kijkje op zijn schip

De presentator, die opmerkt dat de Johanna wel een beetje doet denken aan een Love Boat, vraagt nieuwsgierig naar Peters liefdesleven. Peter lacht, zegt dat hij nog steeds single is, ondanks de vele reacties, zowel positief als negatief. Toch staat hij open voor de liefde, en hij zoekt nog steeds een maatje om zijn B&B mee te delen, maar dan wel in zijn eigen drijvende paradijs.

Als de butler met de koffie komt, ontstaat er wat hilariteit over de vraag of ze misschien een geheime aanbidder van Peter is. Lachend antwoordt ze dat haar man daar niet bepaald blij mee zou zijn. Peter geeft ook nog een rondleiding over het schip en vertelt over het extra topdek, waar vaak wordt gedanst en geswingd, en waar ze bij mooi weer zelfs dineren. Grappend vertelt hij dat er zelfs ooit een paaldanseres op het dek verscheen.

Aan het eind van het gesprek grijnst Peter breed: “Misschien ben ik m’n wilde haren kwijt, maar m’n streken nog lang niet.

Bekijk het fragment van RTL Boulevard hier: