De cocktail die je MOET kennen

De Negroni is alles wat je wil in een drankje: eenvoudig, stoer en precies bitter genoeg om je aandacht te grijpen. Met een mix van Campari, gin en rode vermout, allemaal in gelijke delen; het lijkt een no-brainer. Maar vergis je niet, er is meer aan de hand. Tijdens Negroni Week laten bartenders wereldwijd zien hoe veelzijdig deze Italiaanse klassieker is, allemaal om geld op te halen voor het goede doel: Slow Food. Netjes!

Zelf een Negroni bouwen is een koud kunstje. Gooi wat ijs in een glas, giet er 30 ml Campari, 30 ml gin en 30 ml rode vermout bij, even roeren, een sinaasappelschijfje erbij en je bent ready to go om te genieten. Voor de puristen mix je hem in een glas, hier is geen shaker voor nodig.

Hoe het allemaal begon

De legende gaat dat graaf Negroni in 1919 in Florence zijn Americano een upgrade wilde geven. Hij vroeg de bartender om het bruiswater in te wisselen voor gin en de Negroni was geboren. Een simpele switch, maar het effect was groots. De cocktail werd razendsnel populair, en voor je het wist vroeg iedereen om “een Americano zoals die van Negroni.” En zo werd de Negroni een vaste waarde in de cocktailwereld. Cheers!

negroni

Negroni Week: meer dan alleen een drankje

Tijdens Negroni Week 2024 wordt de klassieke versie in heel Nederland geserveerd, maar ook variaties die je smaakpapillen op scherp zetten. Van een Negroni Sbagliato (waar prosecco de gin vervangt) tot andere creatieve twists die je doen nadenken over wat een Negroni allemaal kan zijn.

En voor wie wat meer actie zoekt: Amsterdam wordt overspoeld met topbartenders. Zo neemt op maandag bar Tata uit Kopenhagen het over bij Rosalia’s Menagerie. Later in de week volgen nog meer internationale smaakmakers, zoals Selva & Sonora uit Rome en Little Red Door uit Parijs (behoorlijke namen dus).

Ben je klaar om deze iconische cocktail te herontdekken? Check de website van Negroni Week voor alle deelnemende bars en events. Tijd om te proosten!