Dure wagens en luxe lifestyle van Alonso

Het enorme geldbedrag wat neergeteld dient te worden bij de aanschaf van een Aston Martin Valkyrie, is voor Fernando Alonso geen enkel probleem. Naar verluidt strijkt de F1-coureur per seizoen tientallen miljoenen euro’s op bij het raceteam van Aston Martin. Dat heeft het vermogen van Fernando Alonso een flinke boost gegeven, waardoor hij er een luxe lifestyle op na kan houden. Dat zien we niet alleen terug aan z’n zeer kostbare woningen, horloges en kleding, maar ook aan de vierwielers die Alonso bezit. Zo werd de Spaanse topsporter reeds gesignaleerd in een Aston Martin DBX707 ter waarde van bijna 290.000 euro. Deze lichtgrijze bolide van Alonso is de snelste SUV ter wereld en beschikt over een vermogen van maar liefst 550 pk. Toch blijkt dat Fernando niet genoeg heeft aan deze spectaculaire wagen en heeft hij gekozen voor een auto uit het duurdere segment van Aston Martin. Op sociale media wordt de auto al gekscherend als auto van de zaak neergezet, wat zou betekenen dat Alonso geen rooie cent voor de wagen af heeft hoeven tikken. Hoewel hij de centen best kan missen, rijdt hij dus helemaal gratis in één van de dikste auto’s ter wereld!

Exterieur-ontwerp van Adrian Newey

Hoe dan ook, de nieuwe kar van Fernando Alonso is er eentje waar iedere man van droomt. Het gaat om de Aston Martin Valkyrie, die bekend staat als een extreme vierwieler. Het is een wagen die volgens autokenners aan alle eisen voldoet en niet te verbeteren valt, waardoor de marktwaarde op zo’n 3,5 miljoen euro wordt geschat. De Valkyrie is dus een zeer bijzondere verschijning, waar je zelfs in Monaco nog de show mee steelt. Het model is ontstaan uit een samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing, met als doel de beste straatlegale auto ter wereld te creëren. Dat doel heeft het tweetal autofabrikanten ook behaald, wat grotendeels te danken is aan de Britse auto-ontwerper genaamd Adrian Newey. Deze man staat bekend als de meest succesvolle F1-ontwerper ter wereld en mocht bij de ontwikkeling van de Valkyrie natuurlijk niet ontbreken.

Het aerodynamische uiterlijk van de Valkyrie

Hoewel de Mercedes-AMG Project One redelijk in de buurt komt van dit gave model van Aston Martin, kan deze niet tippen aan het mechaniek die verwerkt zit in de Valkyrie. Met een uitgebreide open vloer, beschikt deze nieuwe bolide van Fernando Alonso over een zeer aerodynamisch uiterlijk. Dit exterieur is volledig gericht op het realiseren van zo veel mogelijk downforce, zodat de prestaties op de weg geoptimaliseerd worden. Bij het besturen van deze auto moet je dus goed weten waar je mee bezig bent, want anders sta je na de eerste bocht al in de kant. De wagen doet vermoeden enkel op een professioneel circuit te mogen rijden, maar niets is minder waar. De Aston Martin Valkyrie is straatlegaal en mag dus gewoon over de openbare weg scheuren. Daarmee is de bolide de beste straatlegale auto ter wereld, waarvan we de besturing gerust aan topcoureur Fernando Alonso over kunnen laten!

Sportstuurwiel met instrumentenpaneel

Achter het stuur zal Fernando Alonso zich de koning van de weg voelen, wat niet alleen te danken is aan het spectaculaire uiterlijk van de bolide. Het interieur beschikt namelijk niet over een bedieningspaneel, maar een heuse verzameling van beeldschermen. De voertuiginformatie wordt grotendeels vertoond op het scherm bovenaan de middenconsole. Zelfs op het sportstuurwiel is een digitaal scherm geplaatst, die fungeert als instrumentenpaneel. Zo kan je de wagen met één druk op de knop in sportstand zetten, terwijl je stevig vastzit in de sportstoel door middel van een dubbele gordel. Bij een eventuele crash ben je dus goed beveiligd, al zullen de enorme reparatiekosten wel erg veel pijn doen!

Hoogwaardige techniek onder de motorkap

Ook onder de motorkap beschikt de wagen over de kwaliteit die we van Aston Martin mogen verwachten. De Aston Martin Valkyrie is voorzien van een 6,5-liter V12, die samen met een elektromotor goed is voor een topsnelheid van maar liefst 1.155 pk. Binnen pakweg 2,5 seconden trekt Alonso vanuit stilstand naar de 100 km/u en ook de topsnelheid van 402 km/u is zeer indrukwekkend. De wagen kan het op het circuit dus best opnemen tegen de F1-wagen van Fernando Alonso! Het is op z’n minst wonderbaarlijk te noemen dat de Valkyrie op de openbare weg mag rijden!

Streng doorverkoopbeleid van Aston Martin

Of Alonso nu af heeft moeten rekenen voor de extreme auto of niet, de komende jaren zal hij hoe dan ook in de wagen moeten rijden. Doorverkopen is namelijk volledig uitgesloten. Andy Palmer, de topman van Aston Martin, liet weten dat het flippen van deze wagen verboden is. Als een eigenaar toch besluit de Valkyrie te verpatsen op de tweedehandsmarkt, mag deze nooit meer een speciaal model van Aston Martin aanschaffen. Fernando Alonso moet dus in deze peperdure bolide gaan rijden, maar dat lijkt ons geen straf!