Deze beroepen moet je niet op je Tinder-profiel zetten

Jana Hocking, die door de jaren heen haar ervaringen met liefde en relaties openlijk heeft gedeeld, deinst er niet voor terug om haar mening te geven over een red flag. In haar laatste column vertelt ze over een date die al snel een complete mislukking bleek te zijn. De oorzaak? Het beroep van haar date. Het begon allemaal veelbelovend, toen een charmante man tijdens een gezellige middag met vriendinnen te hulp schoot nadat een van hen zich had gesneden aan een oesterschelp. Hij haalde snel een pleister en voor Jana het wist, werden er telefoonnummers uitgewisseld en een date gepland.

Maar toen ze ontdekte dat de man een veganistisch café had, sloeg de sfeer al snel om. Niet vanwege zijn dieet maar omdat hij een fanatieke dierenactivist bleek te zijn. Dit was voor Jana een enorme afknapper. “Het bleek dat hij niet zomaar een gewone veganist was“, schreef ze, “maar het soort dat boerderijen binnendringt om kippen te stelen en koeien vrij te laten.” Dat was voor haar genoeg reden om het besluit te nemen hem meteen te blokkeren op alle sociale media.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jana Hocking 🦁 (@jana_hocking)

De welbekende red flags

Dit is slechts één voorbeeld van wat Hocking als een ‘red flag’-baan bestempeld. Er zijn nog andere beroepen die volgens haar een potentiële dealbreaker zijn. Zo staat het beroep van dokter ook op haar lijstje. “Medische praatjes doen me indommelen“, bekent ze, en ze geeft de voorkeur aan iemand die creatiever is.

Ook accountants kunnen bij haar niet op veel enthousiasme rekenen. Hoewel ze houdt van een goed gesprek op z’n tijd vindt ze dat het werk van een accountant haar totaal niet boeit. “Ik wil horen over drama en de interessante ontmoetingen die ze hebben gehad, niet over cijfers“, aldus Hocking.

Tot slot heeft ze ook moeite met kantoormanagers. Als iemand die van chaos houdt en spontaan leeft, vreest ze dat kantoormanagers te veel orde in haar leven zouden willen brengen (iets waar ze absoluut niet naar op zoek is).

Dus heren, als je in een van deze beroepen werkt, is het misschien beter om eerst even goed na te denken voordat je met Jana Hocking afspreekt. Uiteraard is liefde voor iedereen anders, en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Maar één ding is duidelijk: bij Jana staan sommige beroepen nu eenmaal in het rood gemarkeerd.