Extra kosten voor nieuwe ondersteuning

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, en dat is deels waar. Zo denk je in eerste instantie dat het huis een koopje is, maar toch zit er een aantal haken en ogen aan dit optrekje. Ten eerste gaat het niet om een huis met stevige stenen muren, maar om een houten bungalow zonder stevige ondergrond. Op dit moment beschikt de bungalow over een tweedelige ondersteunende constructie van hout, terwijl een het optrekje idealiter door vier constructies wordt ondersteund.

Als je van plan bent om de woning als vaste verblijfplaats te gaan gebruiken, en dus niet als vakantiewoning, moet er dus nog wel geld worden uitgegeven aan de extra ondersteuning. Je wil natuurlijk niet door de vloer zakken als je door de woonkamer loopt.

Addertjes onder het gras

Een ander punt waar aandacht aan besteed dient te worden, is het feit dat de grond waar de woning op staat niet bij de koop is inbegrepen. Voor die 135.000 euro heb je dus helemaal geen tuin, laat staan een stuk grond waar de bungalow op kan/mag staan. Het is dus van belang om naast de woning nog een staanplaats voor de bungalow op de kop te tikken. Dit loopt doorgaans flink in de papieren en is bovendien lastig te realiseren vanwege de vele vergunningen die hier nodig voor zijn. Als je besluit om het huis te kopen, moet je het dus laten verplaatsen naar een andere locatie.

Opmerkelijk is dat het terras, dat we terugzien op de foto’s van Funda, niet mee verhuist naar de nieuwe locatie. Deze is namelijk niet bij de bungalow inbegrepen, maar kan wel in overleg worden overgenomen. Wat dit verhaal moet gaan kosten is niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat je voor 135.000 euro nog lang niet klaar bent. De vraagprijs van 1.250 euro per vierkante meter lijkt een koopje, terwijl we er bij nader inzien achter komen dat voor niets de zon opgaat!

Living met openslaande deuren naar het terras

Oké, een absoluut koopje blijkt de woning niet te zijn, maar wat krijgen we allemaal wél voor die 135.000 euro? Allereerst werd de bungalow in 2021 gebouwd, waardoor er de komende jaren aan restauratie of onderhoud geen kosten zullen zijn. Bij binnenkomst komen we in de hal terecht, waar plaats is gemaakt voor een garderobe. Na het ophangen van de jassen, kan de woonkamer worden betreden. Dit is de ruimste kamer van de bungalow en is voorzien van een complete inrichting. Denk aan een royale bank met uitzicht op de grote televisie en een aantal extra zitgelegenheden. De andere zijde van de woonkamer is besteed aan de eetruimte en keuken. Deze keuken is misschien niet groot, maar wel van alle benodigde faciliteiten voorzien. Tijdens de zomerse dagen kan er vervolgens gedineerd worden op het terras, althans, als je besluit dit onderdeel over te nemen naast de aanschaf van de bungalow. Twee grote openslaande deuren realiseren namelijk de toegang vanuit de woonkamer naar het aangelegen buitenterras. Dit geeft het huisje toch een kleine luxe uitstraling, want een buitenzwembad gaat hem voor dit soort bungalows natuurlijk niet worden.

Bungalow met maar liefst vier slaapkamers

De andere deur die we tegenkomen in de ontvangsthal brengt ons naar de grootste slaapkamer van de bungalow. We mogen niet echt spreken van een masterbedroom, maar aan ruimte komen we hier in principe niets te kort. Naast het royale bed is er nog genoeg ruimte voor opbergkasten en een extra zitgelegenheid. Naast deze slaapkamer is de ietwat krappe badkamer geplaatst. Plek voor een luxe ligbad is er niet, maar de moderne wastafel en inloopdouche zijn wel van de partij. Voor een bungalow met vier slaapkamers en een woonoppervlakte van nog geen 110 vierkante meter, is dit een zeer aangename badkamer die creatief is weggewerkt tussen de woon- en slaapkamer.

Om de bungalow leefbaar te maken voor meerdere personen zijn er naast elkaar nog drie extra slaapkamers aanwezig. Deze zijn stuk voor stuk verrassend ruim en beschikken over een prima interieur. Zo zijn er kasten en bureaus aanwezig en zorgen de vele ramen voor een fijne lichtinval. Al met al is de bungalow goed bewoonbaar en zien de creatievelingen onder ons ongetwijfeld veel mogelijkheden.

Kleine belangstelling wegens extra kosten

De belangstelling blijkt, ondanks de lage prijs, erg mee te vallen. Waarschijnlijk zien potentiële kopers op tegen het feit dat de woning een andere locatie moet krijgen, want hoe regel je iets dergelijks? De vele kosten die de woning vermoedelijk met zich meebrengt, laten de vraagprijs van 135.000 euro mooier lijken dan het daadwerkelijk is. Toch kan de bungalow ook een unieke mogelijkheid zijn voor mensen die niet graag op één plek wonen. Zo kun je na een aantal jaar besluiten om je stuk grond te verkopen en op zoek te gaan naar een andere woonlocatie. Met het geld waar je het huidige stuk grond voor verkoopt, schaf je dan het nieuwe perceel aan. Dat klinkt wel weer leuk! Zie hieronder een aantal extra foto’s van de bungalow: