Verbouwing van vier jaar lang, maar het resultaat mag er wezen

Ondanks de uiterst moderne uitstraling van het huis, werd de woning in 1964 al gebouwd. Nee, het is natuurlijk niet zo dat het huis sindsdien geen verbouwingen meer heeft gekend. In 1964 werd dit soort villa’s nog niet neergezet. De woning zo’n enorme make-over gekregen dat we bijna niets meer terugzien van de oorspronkelijke staat. Tussen 2018 en 2022 werd het stulpje stevig onder handen genomen door architect Bob Romijnders, waardoor het huis momenteel volledig gasloos en zeer modern is.

moderne villa funda te koop

De woning is instapklaar en perfect afgewerkt tot in de details. De kersverse eigenaar zal dus geen enkel mankement of slordige afwerking tegenkomen aan zowel de binnen- als buitenzijde. Ook de parkachtige tuin werd tijdens de vierjarige verbouwing flink vernieuwd en beschikt over verse groenvoorziening en spectaculaire verlichting. Het perceel van maar liefst 3268 vierkante meter vereist nogal wat aandacht, maar de komende jaren hoeft er enkel een beetje gesnoeid en gemaaid te worden. Iemand die voor een huis bijna 3 miljoen euro kan aftikken, is waarschijnlijk ook wel in staat om een tuinman in te huren voor de gigantische groenvoorziening.

Parkachtige tuin met veel mogelijkheden

‘Rondom de woning waan je jezelf midden in de natuur door het groen van de bomen, fluitende vogels en rondspringende eekhoorntjes’, is wat de makelaar ons laat weten op Funda. Als we naar de foto’s kijken, moeten we hem hierin ook gelijk geven. De enorme oprijlaan leidt ons naar de statige voorzijde van het huis, waar parkachtige verlichting is geplaatst. De gehele woning is omringd met prachtige bomen en keurige plantsoenen. Aan de achterkant is een reusachtig grasveld aangelegd, waar het gras net zo goed is onderhouden als op het voetbalveld van de Johan Cruijff Arena. Op dit moment is er geen buitenzwembad bij het huis inbegrepen, maar het is wel degelijk mogelijk om er in de toekomst eentje aan te laten leggen. Voorlopig treffen we enkel een trampoline op dit grasveld, en zijn ook de nodige rust en privacy van de partij.

tuin woning groot

Verder is er een complete speellocatie voor kinderen aanwezig op het enorme perceel. De oppervlakte van bijna 3300 vierkante meter moet toch worden opgevuld, waardoor er tijdens de verbouwing is gekozen voor een houten speelkasteel met klimmuur, schommels en een glijbaan. Ook kinderen zullen zich dus in dit miljoenenoptrekje weten te vermaken!

Vernieuwingen goed zichtbaar in living en zitkamer

De moderne architectuur van Bob Romijnders is niet alleen af te zien aan de platte daken en hoekige vormen, maar ook aan het unieke interieur. Na binnenkomst worden we ontvangen door grote glazen deuren in de hal. De houten vloer in visgraatvorm loopt vanuit de ontvangstruimte door in alle kamers op de begane grond. Als we na het openslaan van de deuren naar rechts afslaan komen we in de living terecht. Bob Romijnders heeft gekozen voor een royale bank, moderne open haard en zwarte details. Aan de achterkant van de bank is nog een extra zitgelegenheid geplaatst, die richting het televisiescherm aan de muur is geplaatst. Alsof er niet genoeg comfortabele zitplekken op de begane grond staan, bieden twee grote glazen schuifdeuren toegang tot een ruime zitkamer. Ook hier is alles tot in de puntjes afgewerkt en zijn de vernieuwingen van 2018 goed terug te zien.

Marmeren aanrecht en stijlvolle eetkamer

Vanuit de living loop je direct door naar de open keuken met luxe kookeiland. Het aanrechtblad is volledig uitgevoerd in marmer en ook het geweldige uitzicht vanuit de keuken mag niet ongenoemd blijven. De glazen schuifdeuren bieden een mooi zicht op de tuin aan de voorzijde van het huis. Door middel van de schuifdeuren is tevens het buitenterras te betreden, die vooral tijdens de zomerdagen van grote waarde is. De heerlijke gerechten die je in elkaar worden geflanst in de moderne keuken, kunnen in stijl worden gegeten in de aangrenzende eetkamer. Een lange houten tafel biedt ruimte voor maar liefst acht personen, die tijdens het dineren zelfs gebruik kunnen maken van de reusachtige tv aan de muur.

moderne villa funda te koop

In een miljoenenvilla mag een werkkamer natuurlijk niet ontbreken, want de businessman die dit stulpje koopt, moet wel z’n centen kunnen verdienen. De ruimte beschikt over een grote kast, fijne werkstoel en een volledige computerinstallatie van Apple. Het geweldige uitzicht, wat ook vanuit deze kamer te zien is, zal je echter flink van je werk houden. Wel zal de rustgevende omgeving zorgen voor een fijne werkplek, waar de miljoenen kunnen worden terugverdiend. Deze schitterende villa komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien, daar moeten de handen wel degelijk voor uit de mouwen worden gestoken!

Masterbedroom met fluwelen vloerbedekking

De kamers op de begane grond worden afgesloten door de luxueuze masterbedroom met en suite badkamer. In deze slaapkamer is het bijna onmogelijk om niet tot rust te komen. Romijnders heeft besloten de vloer te bedekken met een fluwelen tapijt in het donkergrijs en wederom zijn er zwarte details aanwezig. Ook is er opnieuw gekozen voor een grote schuifdeur van glas, waardoor je vanuit de slaapkamer direct de tuin in kunt wandelen. Waar je in de ochtend echter liever naartoe loopt, is de luxe badkamer die zich en suite van de slaapkamer bevindt. Een langgerekte wastafel heeft genoeg ruimte voor een dubbele wasbak en ook de royale inloopdouche mag niet ontbreken in deze badkamer. Aan de andere kant van de woning vinden we een soortgelijke badkamer terug, ook al is deze iets minder luxe. Bovendien treffen we nog twee extra slaapkamers. Zo is het huis geschikt voor een groot gezin, maar kunnen de slaapruimtes ook gebruikt worden voor eventuele gasten of een au pair.

Royaal bubbelbad op de eerste verdieping

De badkamer die op de bovenliggende verdieping is geplaatst, gaat nóg een stapje verder in luxe en comfort. Zo is er in deze kamer een royaal bubbelbad geplaatst, die gevuld kan worden met een zogeheten watervalkraan. Ook dankzij de ruime inloopdouche waan je jezelf in een luxe hotel. Dat is overigens ook te danken aan het toilet op deze verdieping. Hier is veelvuldig gebruik gemaakt van zwartmarmeren materialen, waardoor zelfs het toilet een luxueuze uitstraling krijgt. Zo laat Bob Romijnders blijken dat hij z’n vak prima verstaat en goed weet hoe een miljoenenvilla ingericht dient te worden.

Woning van bijna €3 miljoen is iedere cent waard

Het toppunt van comfort komen we aan de achterzijde van het huis tegen. Een aantal kamers op de eerste verdieping maken het namelijk mogelijk om het reusachtige terras te betreden. Royale fauteuils en een lekkere bank zorgen ervoor dat je heerlijk kunt genieten van het zonnetje, terwijl je uitkijkt over de parkachtige achtertuin. Dit maakt de woning iedere cent waard en zorgt voor een overvloed van luxe. Toch zal het niet gemakkelijk zijn om het huis daadwerkelijk aan te schaffen. Dat heeft niet alleen te maken met de grote belangstelling, maar vooral met het stevige geldbedrag dat de woning op moet gaan leveren. Op dit moment staat het moderne stulpje te koop voor precies 2.850.000 euro. Dat is natuurlijk geen lachertje, maar de woning is dit enorme bedrag wel degelijk waard. Voor wie bijna 3 miljoen euro neertelt voor dit huis in Heilig Landstichting, krijgt de perfecte combinatie van een moderne villa en een parkachtige tuin! Zie hieronder een aantal extra foto’s van deze spectaculaire woning.