Tropische miljoenenvilla in Noord-Brabant

Hoewel Noord-Brabant nu niet de plek is waar je graag je zomervakantie wil spenderen, beschikt deze moderne villa in Prinsenbeek over alle opties om tot ontspanning te komen. Met een woonoppervlakte van ruim 700 vierkante meter en een perceel met een oppervlakte van een indrukwekkende 2330 vierkante meter, biedt de woning genoeg ruimte en comfort om nooit meer op vakantie te hoeven.

Als je niet weet dat het huis in Nederland staat, zou je denken dat het optrekje zich op Ibiza bevindt. Toch valt de vraagprijs nog best mee als we kijken naar wat de koper ervoor terugkrijgt. Nee, goedkoop is de villa niet en het is natuurlijk absurd om bijna 3 miljoen voor een woning te moeten betalen, maar de vraagprijs per vierkante meter valt opvallend mee. Per vierkante meter ben je 3.997 euro kwijt, wat bijna op de euro net zo hoog is als de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in een koopwoning in Nederland. Als de villa in Blaricum had gestaan was de prijs vermoedelijk dubbel zo hoog.

Het huis heeft z’n tropische sferen vooral te danken aan de voor- en achtertuin, waar tijdens de bouw in 2018 niets aan het toeval is overgelaten. Bij het vooraanzicht van de woning zorgen vooral de ondergrondse garage en beplantte voortuin voor de luxueuze uitstraling. De garage is an sich al goed voor twee fraaie bolides, maar de voorzijde beschikt over een aparte parkeerplaats voor twee extra auto’s. Ook is er, door middel van diverse laadpalen, rekening gehouden met de komst van een elektrische wagen. Vanwege het energielabel A+++ is het rijden van een auto met elektromotor namelijk wel heel erg aantrekkelijk.

Het enorme buitenzwembad is omringd met palmbomen

Vooral in de achtertuin komt het ultieme vakantiegevoel tot leven. In deze omgeving heb je wel degelijk het gevoel alsof je op Ibiza aan het vertoeven bent. Bij het betreden van de tuin worden we ten eerste verrast door een royaal buitenterras. Dit terras bevindt zich strak aan de achterzijde van het huis en is vanuit de woonkamer dus ook gemakkelijk te betreden. Vanaf dit buitenterras is het uitzicht over de achtertuin fenomenaal en waan je jezelf in complete luxe. Dat is vooral te danken aan het enorme buitenzwembad die zich naast het terras bevindt. Deze is in moderne stijl uitgevoerd, waardoor het zwembad zeer netjes en strak oogt. Rondom de zwembadrand vinden we zelfs een aantal palmbomen terug. Zo haal je de Canarische eilanden gewoon naar je eigen achtertuin. Dit is genieten op z’n best!

Aan de achterzijde van het buitenzwembad biedt de tuin nog een aantal faciliteiten ter ontspanning. We treffen bijvoorbeeld een overdekte buitenterras en een aantal comfortabele zonnestoelen. Wederom vinden we diverse tropische beplanting terug en zijn ook de palmbomen weer aanwezig. De trap die ons tussen al het groen naar het bovengelegen terras leidt, valt enkel zeer ingenieus en spectaculair te noemen. De treden eindigen bij een laatste zitgelegenheid die zich perfect leent voor een diner tijdens de warme zomerdagen.

Luxueuze ontvangstruimte

De tropische achtertuin zorgt voor hoge verwachtingen wat betreft de binnenzijde van het huis. En ja hoor, deze verwachtingen worden allemaal moeiteloos waargemaakt. Het begint al bij de entree van de woning waar een heuse ontvangstruimte is geplaatst. Hier kunnen gasten genieten van de comfortabele fauteuils en de kunstzinnige inrichting. Bovendien heeft de architect gedacht aan een prachtig doorkijkje naar de bovenliggende verdieping, met aan het plafond een enorme kroonluchter die volledig is ingezet met diamanten.

Spectaculair interieur ademt luxe en exclusiviteit

Vanuit de ontvangsthal bieden twee grote deuren toegang tot een vergaderruimte of extra eetkamer, waar een gigantisch schilderij aan de muur hangt. Twee andere deuren leiden naar de ruime living waar we ook eventjes stil van zijn. De enorme bank met elegante details en het reusachtige televisiescherm aan de muur mogen in een miljoenenvilla natuurlijk niet ontbreken. Vooral de hoge ramen aan de achterzijde van deze kamer zijn een goede keuze geweest van de architect. Hierdoor is de lichtinval optimaal en heb je vanuit de woonkamer een mooi uitzicht over de luxueuze achtertuin. De inrichting van de living bestaat overigens veelal uit hoogwaardige materialen in de kleuren zwart en goud. Het is misschien niet ieders smaak, maar het interieur ademt door deze kleurstelling wel luxe en exclusiviteit!

Aangrenzend aan de keuken, die in dezelfde stijl is ingericht als de living, vinden we een werkkamer terug. In dit privékantoor kunnen de centen, die broodnodig zijn voor de afbetaling van de onvermijdelijke gigahypotheek, weer worden terugverdiend. Hier is de inrichting vanzelfsprekend iets meer ingetogen wijze uitgevoerd.

Masterbedroom met walk-in closet

Dit geldt niet voor de slaapkamers die we op de eerste verdieping treffen. De stijl die we in deze kamers terugvinden sluit erg goed aan op de living en keuken van de begane grond. De masterbedroom beschikt over een zwart tapijt en een enorme en suite kleedruimte. Zo’n walk-in closet komen we wel vaker tegen in peperdure woningen, maar deze trekt wel heel erg de aandacht. In de enorme spiegel met gouden lijst kun je checken of je outfit helemaal in orde is. Als eigenaar van deze miljoenenvilla moet je er natuurlijk wel een beetje netjes bij lopen! Wat opmerkelijk te noemen valt, is de luxe badkamer die zich, evenals de slaapkamer, direct aan de kleedruimte bevindt. In de badruimte vinden we een lekker ligbad en een royale inloopdouche met dubbele douchekop terug. Op de eerste verdieping wordt het trucje van een mooie slaap- en badkamer nog eens herhaalt en er is zelfs gedacht aan een biljartruimte. Dankzij de comfortabele zitplaatsen, eigen keuken en een gloednieuw biljart, mogen we misschien wel spreken van een mini-mancave!

Indrukwekkende thuisbioscoop

Goed, de bovenliggende verdieping en de begane grond komen duidelijk door de keuring, maar hoe zit het met het souterrain? Nou, wederom een dikke voldoende hoor! Wat dacht je bijvoorbeeld van de slaapkamers met uitzicht over het buitenzwembad en de compleet nieuwe privébar? Om de woning te kunnen bestempelen als absolute droomvilla is er in het souterrain zelfs een thuisbioscoop aangelegd. Dit is luxe ten top, de heerlijke ligbank en de bijzonder lichtvoorziening stelen hier de show! De hoogwaardige geluidsinstallatie en het indrukwekkende bioscoopscherm moeten zorgen voor een unieke ervaring tijdens het kijken van een film. Nou, dat zal vast lukken!

Wellnessruimte met Finse sauna

Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om op de onderverdieping gebruik te maken van een eigen wellnessruimte waar kosten noch moeite zijn gespaard. Deze Spa is tot in de puntjes uitgewerkt en beschikt over douches, wastafels en een enorme Finse sauna. De infraroodverlichting in deze sauna is in het plafond geplaatst, waardoor je zou kunnen spreken van een sterrenhemel. Na het genieten in deze Spa trek je een badjas aan en loop je door middel van de trap die zich om de hoek bevindt, rechtstreeks de tuin in voor een verfrissende duik in het buitenzwembad.

Aan luxe hangt een prijskaartje

Jeetje, wat een luxe! Het is begrijpelijk dat dit optrekje niet voor een dubbeltje te koop staat. Zoals gezegd valt de prijs per vierkante meter nog best mee, maar het huis beschikt wel over heel veel vierkante meters. De totaalprijs is dus alsnog zeer indrukwekkend. Op dit moment prijkt er een bedrag van maar liefst 2.850.000 euro in de advertentie op Funda. Tja, je moet wat overhebben voor een droomvilla met palmbomen in de achtertuin! Zie hieronder nog een aantal foto’s van dit prachtige optrekje in Prinsenbeek.