Stephen Graham heeft spierballen voor de rol van zijn leven

Met zijn indrukwekkende nieuwe fysiek voegt Graham zich bij de elite van Hollywood-acteurs die all-in gaan voor een rol. Denk aan Tom Hardy die zichzelf transformeerde tot de brute krachtpatser Bane, of Zac Efron die een gigantische metamorfose onderging voor zijn rol in The Iron Claw. Maar het verschil? Graham doet dit allemaal op een leeftijd waar de meeste mannen liever op de bank hangen.

De serie A Thousand Blows neemt je mee naar het duistere Londen van de jaren 1880, waar illegale bokswedstrijden met blote vuisten de norm waren. Graham speelt Sugar Goodson, een geharde bokser met een felle rivaliteit tegenover Hezekiah Moscow, gespeeld door Malachi Kirby. De serie, gecreëerd door Peaky Blinders-brein Steven Knight, belooft rauw en intens te worden, en Grahams indrukwekkende transformatie laat alvast zien dat hij de rol serieus neemt.

stephen graham

Geen appeltje-eitje

Graham is altijd al een acteur geweest die zijn rollen tot in de puntjes beheerst. Hoewel details over zijn trainingsregime onder de pet worden gehouden, staat één ding vast: deze spiergroei is niet vanzelf gekomen. Het heeft ongetwijfeld bloed, zweet en misschien een paar flinke biefstukken gekost. Sommigen fluisteren over hulpmiddelen als ‘Vitamine T’, maar gezien Grahams reputatie gokken wij dat hij dit puur op karakter heeft bereikt.

Fans kunnen niet wachten om Graham in actie te zien, en de eerste beelden van Disney+ stellen zeker niet teleur. Zijn fysieke transformatie geeft zijn personage een dreigende en krachtige aanwezigheid, die de spanning van de serie alleen maar zal versterken. De release staat gepland voor 2025, dus het aftellen kan beginnen.

Met A Thousand Blows op de horizon en Graham op zijn fysiek best, staat ons iets episch te wachten. Zoals Steven Knight het zelf al zei: “De liefde en zorg die in deze productie zijn gestoken, zijn vanaf het eerste moment op het scherm zichtbaar.” We kunnen niet wachten!