De filmwaardige carrière van Rob Houwer

Rob Houwer is één van de grootste filmproducenten uit de Nederlandse geschiedenis en heeft daar zelfs een koninklijke onderscheiding voor ontvangen. Na het produceren van bekende films als Turks Fruit, Keetje Tippel en Soldaat van Oranje werd Houwer bekend bij het grote publiek. Die leverde uiteraard weer veel andere klussen op, waardoor Rob verantwoordelijk werd voor de productie van een aantal lange documentaires. Ook hiermee kreeg de Nederlandse filmproducent succes en de geldkraan stond destijds onophoudelijk open.

 

Uitzicht op de P.C. Hooftstraat en het Vondelpark

Van die welverdiende centen kocht Rob Houwer in 2020 een luxe appartement in de beroemde P.C. Hooftstraat. Hij kocht het optrekje destijds uit eigen middelen en was dus niet gebonden aan een hypotheek. Daarmee bewees de oude filmproducent een flink vermogen te hebben opgebouwd gedurende z’n carrière.

Voor een bedrag van maar liefst 1.650.000 euro kreeg hij een luxe appartement terug met een woonoppervlakte van 120 vierkante meter. Van deze oppervlakte is iedere vierkante meter in stijl ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo is de living zeer royaal en is er genoeg plaats voor een brede bank en diverse comfortabele fauteuils. Vooral het uitzicht die deze woonkamer biedt, mag niet onopgemerkt blijven. Zowel vanuit de living als vanaf het stijlvolle balkon kan er worden neergekeken op het winkelende publiek in de P.C. Hoofstraat. Ook het aangrenzende Vondelpark zorgt natuurlijk voor mooie uitzichten.

De living loopt direct over in de keuken die misschien iets minder modern is, maar niet minder mooi. Hier is een klassieke stijl toegepast, waardoor het gasfornuis en de oven direct in het oog springen. Dat geldt hetzelfde voor de masterbedroom, die we via de bijzondere overloop terugvinden. Zo’n soort slaapkamer kan zich alleen in een oud Amsterdams pand bevinden. Mooie klassieke details en diverse kunst aan de muren zorgen voor een fijne en luxe sfeer. Ook vanuit deze slaapkamer is het uitzicht over de P.C. Hooftstraat enkel uitmuntend te noemen.

Klassieke badkamer met gouden details

Om de binnenzijde van dit peperdure appartement helemaal af te maken is de ruime badkamer van de nodige luxe voorzien. Houten afwerking, witte tegels en gouden details hebben hier de overhand. Een ruim ligbad met een gouden kraan en een moderne inloopdouche mogen uiteraard niet ontbreken. De dubbele wasbak met elegante kranen en de ronde gouden spiegels maken het geheel prachtig om naar te kijken. Deze spectaculaire badkamer is als klap op de vuurpijl volledig voorzien van elektrische vloerverwarming. Ook in de winter heb je tijdens het tandenpoetsen dus geen koude voeten! Deze faciliteit zorgt er echter wel voor dat het energielabel iets minder gunstig uitpakt. Deze is namelijk geclassificeerd als D. Maar degene die dit appartement überhaupt kan betalen, zal daar absoluut niet wakker van liggen.

Winst van maar liefst € 800.000

Als we de lift weer naar beneden nemen en een kijkje van de buitenzijde van de woning nemen, worden we wederom verrast. Het appartement is geplaatst in een typisch Amsterdams pand, waardoor de woning op een heus filmdecor lijkt. Misschien heeft Rob Houwer de woning daarom wel gekocht.

Ondanks de filmische uitstraling van het huis heeft de huidige eigenaar besloten om het optrekje in de verkoop te zetten. We kunnen ons niet voorstellen dat de ligging, ruimte en het comfort van het huis de beweegredenen daarvoor kunnen zijn. Wat wel een motiverende factor kan zijn voor de verkoop van het appartement, is de dikke winst die er mogelijk behaald kan worden. Rob Houwer kocht het stulpje vier jaar geleden voor 1.650.000 euro en heeft besloten het in de etalage te zetten voor maar liefst 2.450.000 euro! Mocht Houwer de woning verkopen voor deze vraagprijs, strijkt hij dus een winst op van 800.000 euro! Zonder er voor te werken heeft de filmproducent dan de afgelopen vier jaar een winst gemaakt van twee ton per jaar! Zo blijkt Houwer naast een meesterlijke filmproducent ook nog een goede investeerder te zijn! Zie hieronder een aantal extra foto’s van het miljoenenappartement van Rob Houwer of neem een kijkje op de website van BekendeBuren: