Het royale inkomen van Lando Norris

Lando Norris staat onder contract bij het Formule 1-team van McLaren. In de oranje wagen is Norris de enige échte concurrent van de Nederlandse Max Verstappen. Zo weet Norris regelmatig op het podium te eindigen en strijkt hij diverse geldbonussen op. Natuurlijk is enkel het standaard salaris van de F1-autocoureur al genoeg om royaal van leven, maar bij goede prestaties ziet hij de bankrekening nóg sneller groeien. Ook helpen de inkomsten vanuit de vele sponsors mee aan het immense vermogen van Lando. Hij hoeft alleen maar een petje te dragen of een bepaald horloge om te doen, om zijn totaalvermogen toe te laten nemen.

Naar verluidt zal McLaren op jaarbasis ruim 4 miljoen dollar naar de Britse coureur overmaken. Dat is dus nog los van sponsorinkomsten en prestatiebonussen! Tja, dan is het niet zo lastig om een dikke bolide en een exclusief klokje op de kop te tikken!

Porsche Carrera GT ter waarde van bijna € 2 miljoen

Lando Norris flaneerde door het zonovergoten Monaco in een hele nette Porsche Carrera GT, die hij recentelijk wist aan te schaffen. Tijdens z’n welverdiende zomervakantie neemt Norris regelmatig plaats achter het stuur van deze donkergroene bolide. Dit specifieke model van de Duitse autofabrikant komen we echter niet vaak tegen in deze kleur, dus heeft Lando een absolute parel in handen. Het is daarom ook begrijpelijk dat de waarde van de wagen flink hoger ligt dan soortgelijke auto’s. Deze donkergroen Porsche Carrera GT van Lando Norris heeft een waarde van zo’n 1,8 miljoen euro! De auto is daardoor bijna even duur als de exclusieve Ferrari waarmee concullega Charles Leclerc regelmatig in Monaco te zien is.

Een lastig te besturen bolide

Hoe Norris nu eigenlijk aan de donkergroene versie van deze auto is gekomen, is onduidelijk. Hoe dan ook is de bolide van de nodige comfort en sportieve snufjes voorzien. Onder de motorkap ligt een V10-motor te pronken die goed is voor een vermogen van maar liefst 450 pk. Als de autocoureur het gaspedaal helemaal platdrukt kan hij een topsnelheid bereiken van circa 330 km/u. Dat is natuurlijk erg indrukwekkend, al is Norris dat soort snelheden wel gewend. Dat is maar goed ook, want volgens kenners is deze auto niet makkelijk bestuurbaar. Het rijden van een dergelijke Porsche Carrera GT is dus niet voor iedereen weggelegd, maar aan Norris kunnen we die taak wel overlaten!

Exclusieve Rolex Day-Date met ‘Stella-dial’

Deze Porsche was echter niet het enige object waarmee Lando Norris de aandacht trok in het bloedhete Monaco. Zo pronkte er een zeer exclusief horloge van het Zwitserse merk Rolex om z’n linkerpols. Het gaat om een vintage Rolex Day-Date ‘Stella’ in het geelgoud en met een lichtrode wijzerplaat. De Day-Date is binnen de horlogerie sowieso al een statussymbool, maar dit specifieke exemplaar gaat nóg een stapje verder. Van het model zijn veel verschillende varianten gemaakt, terwijl de exemplaren met de zogeheten Stella-dial het meest gewild zijn onder verzamelaars. Zo experimenteerde Rolex met wijzerplaten van hout, steen, meteoriet en koraal, en bleef ook de Stella-dial niet onopgemerkt.

Norris heeft gekozen voor een Day-Date ‘Stella’ met een horlogeband en horlogekast in het 18-karaats geelgoud. Hoewel je zou denken dat steenrijke topsporters altijd met de allernieuwste horloges lopen, heb je het mis. Deze Day-Date werd door Rolex gemaakt in de jaren 70′ en 80′. Destijds was het horloge een spektakelstuk, waar liefhebbers uiterst door werden verrast. Jaren later is het klokje razendpopulair en kent het een marktwaarde van maar liefst 70.000 euro!

Waardevolle horlogeverzameling

Lando Norris staat wel bekend als fervent horlogeverzamelaar, maar voornamelijk van de klokjes die door Richard Mille en Audemars Piguet zijn geproduceerd. Zo bestaat de horlogecollectie van Norris onder andere uit een indrukwekkende AP Royal Oak Chronograph met een marktwaarde van ruim 90.000 euro. Ook is hij in het bezit van een Richard Mille RM11-03 Automated Flyback in het feloranje. Bij Richard Mille heeft de coureur dat klokje voor bijna twee ton weten te bemachtigen, terwijl de marktwaarde inmiddels is gestegen tot bijna vijf ton. De gouden Rolex Day-Date ‘Stella’ is dus slechts een schrale aanvulling van de waardevolle klokkenverzameling van Lando Norris.